۱۰ روش کسب درآمد از یوتیوب بدون ساخت ویدیو
فهرست مطلب
شبکههای اجتماعی حضور پررنگی در زندگی ما کاربران ایفا میکنند و رسوخشان در تمامی ابعاد زندگیمان دیده میشود؛ از تولیدکنندگان محتوایی که در حوزههای مختلف فعالیت میکنند تا خبرگزاریهایی که اخبار را در کسری از ثانیه بهاشتراک میگذارند و تعاملاتی که با اطرافیانمان برقرار میکنیم.
در گذشته، تنها نقطه ضعف شبکههای اجتماعی، عدم کسب درآمد از آنها بود که آن هم در طول سالهای اخیر به بهترین شکل ممکن برطرف شده و هماکنون اینفلوئنسرها، کسبوکارها و تولیدکنندگان محتوا در پلتفرمهای مختلفی مثل یوتیوب کسب درآمد میکنند. این موضوع باعث میشود تا حداقل به ذهن هر کدام از ما هم افتاده باشد که دوربین را برداریم، لپتاپ را باز کنیم و یک ویدیو به اشتراک بگذاریم. خدا را چه دیدی، شاید یک روزی کارمان گرفت! گزارش عادات رسانهای نسل Z هم به اهمیت پلتفرمهای اجتماعی مختلف اشاره کرده و میگوید که یوتیوب، پلتفرم محبوب ۲۰ درصد از کاربران نسل Z است.
در سالهای اخیر، جامعه یوتیوب ایران بهبود چشمگیری پیدا کرده و هماکنون تولیدکنندگان محتوای بسیار زیادی در این پلتفرم مشغول به فعالیتاند و به شکلی باکیفیت کار میکنند. همین موضوع میتواند این طرز فکر را در ما بهوجود بیاورد که نیازمند تجهیزات پیشرفتهای هستیم تا بتوانیم یک ویدیو معقول را در یوتیوب بهاشتراک بذاریم و از این پلتفرم کسب درآمد کنیم.
با این حال، راههای بسیار زیادی وجود دارد که بدون نیاز به تولید یک ویدیو با کیفیت، محتوایی را در یوتیوب بهاشتراک گذاشت که بازدیدکنندههای زیادی هم داشته باشد و بتواند برای مخاطبان شما سرگرمکننده باشد. به همین خاطر، در این مطلب از رسانه دیام برد قرار است درباره ۱۰ روش کسب درآمد از یوتیوب بدون ساخت ویدیو صحبت کنیم.
۱۰ تا از بهترین روشهای کسب درآمد از یوتیوب بدون ساخت ویدیو
در تولید محتوا، شروع کردن مهمترین مسئلهای است که میتواند مسیر موفقیت ما را هموار کند؛ اینکه کمالگرایی در تولید یک ویدیو، نگارش یک متن و طراحی یک پست را کنار بگذاریم و صرفاً به خودمان و ایدههایی که داریم متعهد بمانیم و از یکجایی شروع کنیم. برای شروع میتوان روشهای بسیار زیادی را برای تولید محتوا بهکار گرفت.
البته تبلیغات در یوتیوب تنها روش درآمدی شما از این پلتفرم نیست و روشهای بسیار زیادی وجود دارد که میتوانید با استفاده از آنها به درآمد دلاری و ریالی برسید. در ادامه درباره ۱۰ روش برتر کسب درآمد از یوتیوب بدون ساخت ویدیو اشاره میکنیم:
۱- استفاده از افیلیت مارکتینگ
یکی از بهترین راههای کسب درآمد از یوتیوب بدون ساخت ویدیو، افیلیت مارکتینگ (Affiliate Marketing) است که در آن، شما کاربران را به تبلیغکنندگان شخص ثالث و کسبوکارهای دیگری هدایت میکنید و از این راه پول درمیآورید. بدین ترتیب، در واقع ویدیوی شما قلابی برای جمعآوری کاربران است و کسبوکارها از این طریق، هم به درآمد میرسند و هم بخشی از این درآمد را به شمایی که آنها را معرفی کردهاید، پرداخت میکنند.
در یوتیوب، این فرایند با محصولات بسیار زیادی انجام میشود. مثلاً تصور کنید یک کانال یوتیوب درباره تجهیزات موسیقی دارید و هدفونی را برای بررسی انتخاب کردهاید. میتوانید در ویدیو درباره مزایا و معایب آن هدفون بگویید و سپس فروشگاه شخص ثالثی را معرفی کنید و لینکش را بگذارید تا کاربران بتوانند این هدفون را از آن فروشگاه خریداری کنند. بدین ترتیب، پس از ثبت خرید میتوانید از این راه درآمدی داشته باشید.
۲- تصاویر استوک
اگر میخواهید درآمدی داشته باشید اما ویدیویی تولید نکنید، استفاده از تصاویر و ویدیوهای استوک میتواند یک راه بسیار خوب برای درآمدزایی باشد. بسیاری از تدوینگرها و تولیدکنندگان محتوا برای تدوین ویدیوهای خود به تصاویری از طبیعت، کار کردن، محصول و …. نیاز دارند تا بتوانند ویدیوهایی جذاب بسازند.
استفاده از ویدیوهای استوک بدون حقِ کپیرایت و آپلود کردن آنها در یک کانال یوتیوب کمک میکند تا بازدیدهای بیشتر و سابسکرایبرهایی دریافت کنید و سپس از تبلیغاتِ آن ویدیو، به درآمد برسید.
۳- مجموعه ویدیو
از قدیم تا به امروز، مجموعه ویدیوهایی که در کانالهای مختلف یوتیوب بهاشتراک گذاشته میشد، محبوبیت زیادی داشت. تا آنجایی که امروزه روشهای بسیار زیادی برای استفاده مجدد از این ویدیوها به وجود اومده و محتواهایی مثل «سعی کن نخندی» را ایجاد کرده است. مجموعه ویدیوها در واقع سری ویدیوهایی هستند که درباره یک موضوع خاص تولید میشوند و سکانسهای مختلفی دارند که عموماً سرگرمکنندهاند.
ویدیویی از خندهدارترین سکانسهای انسانی، حرکات جالب و بامزه حیوانات، جالبترین پشت صحنهها از مستندهای حیات وحش و …. در این دسته از مجموعه ویدیوها قرار میگیرند. تولید این ویدیو نیازمند جستوجوی زیاد است اما چالشی در تولید وجود ندارد. صرفاً باید تصاویر و ویدیوهای زیادی از آن موضوع بهدست آورید، کنار هم بچسبانید و سپس در کانال یوتیوب بهاشتراک بگذارید.
تنها مشکلی که ممکن است با آن مواجه شوید، حق کپیرایتی است که ممکن است یکی از آن تصاویر داخل ویدیو داشته باشد و اگر یوتیوب بتواند آن را تشخیص دهد، تمام ویدیوی شما از سیستم درآمدزایی و مانیتایز (Monitize) یوتیوب خارج میشود، مگر اینکه آن سکانس را از ویدیوی خود حذف کنید.
مطلب مرتبط: ویدیو مارکتینگ چیست؟ | همه چیز در ارتباط با ویدیو مارکتینگ
۴- طراحی کاورهای ویدیویی یوتیوب
نمیخواهید بهعنوان تولیدکننده در این پلتفرم فعالیتی داشته باشید؟ اصلاً مشکلی نیست چون تواناییهای شما میتواند نیازهای مختلفی از این پلتفرم را برطرف کند. یکی از این نیازها، طراحی کاورهای جذاب برای یک ویدیوی یوتیوبی است که بسیاری از تولیدکنندگان محتوا دانش و تواناییهای لازم برای درست کردن آن را ندارند و عموماً با دیزاینرهای مختلف همکاری میکنند.
این موضوع شرایط بسیار خوبی را برای طراحان و دیزاینرها فراهم میکند تا بهازای هر طراحی، هزینهای را از تولیدکنندگان محتوا بگیرند. البته سبکوسیاق طراحیهای یوتیوب تفاوت بسیاری با بنرهای تبلیغاتی یا پستهای اسلایدی شبکههای اجتماعی دارد و یک طراح باید درباره فضاسازی، رنگ، تیتر و نحوه جذابسازی آن اطلاعات خوبی داشته باشد. با این حال، طراحی کاورهای ویدیویی در حال حاضر یکی از جذابترین پروژههای فریلنس برای دیزاینرها است.
۵- فروش محصولات
خیلی از تولیدکنندگان محتوا درآمد زیادی از یوتیوب ندارند، بلکه بهواسطه این پلتفرم میتوانند برند، کسبوکار و محصولات خودشان را تبلیغ کنند و از راه فروش این محصولات و ارائه خدمات کسبوکارشان به درآمد خوبی برسند. در واقع، همان استفادهای که از اینستاگرام میشود را میتوانید از یوتیوب داشته باشید، با این تفاوت که جامعه هدفتان، کاربرانی هستند که میخواهند اطلاعات بیشتر و دقیقتری درباره محصولاتتان بهدست آورند و شاید هم بهخاطر اینکه طرفدار شما هستند، کانال یوتیوبتان را دنبال میکنند.
در هر صورت، تبلیغ برند و کسبوکار در یوتیوب، یکی از بهترین راهها برای پیدا کردن مشتریان وفادار و هدایت کاربران به مرحله آخر قیف فروش است.
۶- استریم بازی
یوتیوب از گذشته تا به امروز محیطی برای بازیدوستان و گیمرهایی است که قصد دارند درباره بازیهای مختلف اطلاعات کسب کنند، گیمپلی بازیها را تماشا کنند و بازی گیمرهای مورد علاقهشان را ببینند. یکی از راههای کسب درآمد از یوتیوب بدون ساخت ویدیو این است که از بازیهای مختلفی که انجام میدهید، ویدیوهای چندین ساعتهای تهیه کنید و در پارتهای مختلف، بدون صدا و تصویری از خودتان به اشتراک بگذارید.
در واقع در این ویدیوها، شما محیط بازی و گیمپلی را به نمایش میگذارید و بدون تدوین آن را منتشر میکنید.
۷- تولید پادکستهای صوتی
پادکستها در سالهای اخیر محبوبیت زیادی پیدا کردهاند جامعه مخاطبان زیادی دارد. اگر بخواهید بهشکل حرفهای کار کنید، باید ویدیوکستهایی (Video-Cast)هایی از پادکستتان تولید کنید که شامل یک فضای جذاب، دوربین و میکروفونهای باکیفیت است تا هم بتوانید آن را به شکل صوتی بهاشتراک بگذارید، هم از نسخه تصویری آن برای یوتیوب اسفتاده کنید.
اما راههای دیگری برای سادهسازی کردن فرایند تولید پادکست و اشتراکگذاری آن در یوتیوب وجود دارد. شما میتوانید صدای ضبطشدهای که دارید را روی یک تصویرِ لوپ قرار دهید و آن را در یوتیوب آپلود کنید. بدین شکل، بدون نیاز به ساخت یک ویدیو باکیفیت، میتوانید محتوایی برای اشتراکگذاری داشته باشید و از این راه بهدرآمد برسید.
جدا از این، اشتراکگذاری همین نسخه صوتی در پلتفرمهای دیگری مثل اسپاتیفای، این امکان را در اختیارتان قرار میدهد تا درآمد مازادی از این بسترها هم بهدست آورید.
۸- حمایت مالی
داشتن جامعه مخاطبی که شما را بهشکل مداوم دنبال میکنند و برای محتوایی که میگذارید، ارزش قائلند، یکی از مهمترین اهداف برای هر تولیدکننده محتوایی است. در این بین، روشهای متفاوتی برای استفاده از این جامعه مخاطب و کسب درآمد وجود دارد. یکی از این راههای جذاب، حمایت مالی یا همان دونیشن (Donation) است.
میتوانید با استفاده از پلتفرمهای آنلاین مختلفی مثل یوتیوب، لینکهای دونیشنی به حسابتان ایجاد کنید و آنها را در پلتفرمهای مختلفی مثل یوتیوب بهاشتراک بگذارید تا دنبالکنندگانتان به میزانی که میخواهند، حمایتهای مالیای برای شما ارسال کنند و بدین شکل، به درآمد برسید.
البته فرهنگِ دونیشن و حمایت مالی آنچنان میان ما ایرانیها جا نیفتاده اما همچنان هم محبوبیت خودش را دارد و بسیاری از اشخاص امروزه از این راه به درآمدهای خوبی میرسند.
همچنین بخوانید: هزینه تبلیغات در یوتیوب
۹- دوره و محتوای اموزشی
بهترین معلم دانشجویان در عصر امروزی و در هر حوزهای، یوتیوب است؛ جایی که میتوانید به دورههای آموزشی بسیار زیادی بهشکل رایگان دسترسی داشته باشید. خوبی محتواها و دورههای آموزشی این است که نیازی به تدوین و حتی دوربین و تجهیزات ویدیو ندارد.
با استفاده از لپتاپ یا پیسی، میتوانید صفحهنمایشتان را ضبط کنید، روی آن صدایی بگذارید و مطلبی را آموزش دهید و سپس آن را در یوتیوب بهاشتراک بگذارید. البته در نظر داشته باشید که در این روش، باز هم نیاز به تولید ویدیو دارید؛ اما ساخت این نوع ویدیو، بسیار آسانتر از ساخت ویدیوهای دیگر است.
مطلب مرتبط: تولید محتوای آموزشی چیست؟ | اصول تولید محتوای آموزشی
۱۰- سئو یوتیوب
معیاری که بازدید بیشتر را در پلتفرمهای مختلف گوگل، از موتور جستجو تا یوتیوب، به همراه دارد، سئو است؛ دانشی که به شما کمک میکند تا به جامعه مخاطبان بیشتری دسترسی داشته باشید. بسیاری از یوتیوبرهایی که تولید محتوا را به تازگی شروع کردهاند، به راهنماییهای اشخاصی نیاز دارند که دانشی درباره سئو داشته باشند و بتوانند کیووردهای مناسبی برای ویدیوشان پیشنهاد دهند و تیترهای خوبی برای محتوا بنویسند.
اگر در زمینه سئو فعالیت میکنید و به مجموعه قوانین یوتیوب آگاه هستید، میتوانید پروژههایی در حوزه سئو یوتیوب بگیرید و در یک بازه زمانی مشخص، تعامل و بازدید ویدیوهای آنها را افزایش دهید.
سخن پایانی
در این مطلب تلاش کردیم تا بهترین روشهای کسب درآمد از یوتیوب بدون ساخت ویدیو را شرح دهیم. جدا از این لیست، روشهای دیگری هم برای درآمدزایی از این پلتفرم وجود دارد که میتوانید پیش بگیرید.
تنها نکتهای که باید به آن توجه داشته باشید، این است که درآمدزایی از یوتیوب نیاز به زمان و تلاش دارد و چه بخواهید ویدیویی را خودتان ضبط کنید یا از روشهای ذکرشده به درآمد برسید، باید استراتژی روشنی را پیش بگیرید و به دستورالعملهای یوتیوب مسلط باشید تا در شرایطی که فکرش را نمیکنید، قوانیناش را نقض نمایید.