سنجاب
مصاحبه‌ها

تمرکز بر برندینگ، راه نجات و عبور از اقتصاد متکی به درآمد نفتی است؛ گفت‌وگو با بابک بادکوبه، بنیانگذار آژانس بادکوبه

سهیل یاسائی سهیل یاسائی
بهمن ۴, ۱۴۰۲
زمان مطالعه: 3 دقیقه
تمرکز بر برندینگ، راه نجات و عبور از اقتصاد متکی به درآمد نفتی است؛ گفت‌وگو با بابک بادکوبه، بنیانگذار آژانس بادکوبه

نخستین جشنواره آگهی‌های بازرگانی در روز دوشنبه، دوم بهمن‌ماه در مرکز همایش‌های صدا و سیما برگزار شد. در حاشیه این جشنواره، دی‌ام برد با بابک بادکوبه، مدیرعامل آژانس تبلیغاتی بادکوبه گفت‌وگویی داشته است.

بابک بادکوبه، مدیرعامل آژانس تبلیغاتی بادکوبه در پاسخ به سؤال دی‌ام برد درخصوص چرایی شرکت این مجموعه گفت: «در گام نخست از شما و رسانه شما متشکرم چراکه بسیار رسانه مؤثر و لازمی هستید و من از طرف خود و اهالی صنعت تبلیغات از شما تشکر می‌کنم. نکته‌ای که وجود دارد این است که این جشنواره و همه جشنواره‌هایی که در حوزه تبلیغات برگزار می‌شوند، جشنواره‌های مبارک و لازمی هستند و از همین رو در آن شرکت کردیم. هدف ما نجات اقتصاد ایران است و  اقتصاد ایران وابسته است به برندسازی و صادرات. ما هیچ راهی نداریم به‌جز آن که از درآمدهای نفتی نجات پیدا کنیم و از آن عبور کنیم و به‌دنبال درآمدهای ارزی غیرنفتی برویم؛ همانند صادرات کالا. برای صادرات به خارج از کشور در گام نخست نیاز است تا در داخل کشور تولید خوب داشته باشیم و برندسازی مؤثر داشته باشیم تا برندها بتوانند در داخل کشور موفق شوند و به‌سراغ صادرات بروند و از طریق آن ارز وارد کشور شود.»

بادکوبه این فرایند را فرایندی پیچیده خواند و عنوان کرد که نیاز است تا نگاه اقتصادی کشور به سمت تغییر حرکت کند. او در همین خصوص گفت: «این پروسه تبدیل به یک جنگ اساسی در تمام دنیا شده است. جنگ بزرگی که در دنیا در حال رخ دادن است، این موشک‌ها که زده می‌شوند نیست، بلکه جنگ جدی و اصلی محصولاتی است که در خانه‌ها قرار دارد. جنگ اصلی ال جی، سامسونگ، کیا و هیوندایی است که در سراسر دنیا حضور دارند. جنگ اصلی امروزه تیک‌تاک چین است که وارد آمریکا شده است، جنگ امروزه، آیفون آمریکاست که وارد چین شده یا اینستاگرام آمریکاست که وارد چین شده است.»

جنگ اصلی امروزه، جنگ برندها است

او در ادامه عنوان کرد: «ولی ما فکر می‌کنیم مثل گذشته درآمدها نفتی و معدنی هستند و جنگ‌ها، جنگ‌هایی میدانی و نظامی هستند؛ در صورتی‌که این وقایع دیگر تمام شده‌اند و امروزه جنگ اصلی، جنگ برند‌ها است. هر کشوری که برندهای موفقی دارد، در اقتصاد نیز موفق است و هر کشوری که اقتصاد موفقی دارد، تمدن‌ آن حفظ می‌شود. به زودی کشورهایی که برند ندارند تمدن‌هایشان فرو می‌پاشد و کشورشان نابود می‌شود. به همین علت است که همه کشورها در حال تمرکز بر روی پلیس برندینگ (Place branding) و سیتی برندینگ (City branding) و برندهای تجاری هستند. به‌طور مثال دبی بلندترین ساختمان‌ و عمیق‌ترین استخرها را ایجاد می‌کند تا بتواند در جهان برند شود و دیگران را به کشور خود جذب کند.

مدیرعامل آژانس تبلیغاتی بادکوبه، در آخر با تاکید بر صنعت توریسم گفت: «آمریکا امروزه نهصد و پنجاه میلیارد دلار از صنعت توریسم درآمد دارد که تقریباً بیست و دو برابر درآمد نفتی ایران است؛ و یا ترکیه که کشور همسایه ما محسوب می‌شود، کمی بیشتر از درآمد نفتی ما فقط از طریق گردشگری درآمد دارد. لذا ما همچنان به اشتباه وزارت نفت‌مان بسیار بزرگ است، درصورتی‌که وزارت تجارت و برندسازی وتبلیغات‌مان باید بزرگ و فعال باشد. در سمینار امروز نیز، راهکارهای موفقیت برندها و اینکه چه مسیری را کشورها می‌توانند طی کنند تا برندسازی کنند خدمت حضار عرض کردم. در نهایت تمام تلاش و نیت من این است که شرایط اقتصادی کشور را بهبود ببخشم.»

به اشتراک بگذارید:
سهیل یاسائی
سهیل یاسائی
در سودای فهم و خلق
نظرات

در حال بارگیری کپچا...