پرفورمنس مارکتینگ پلتفرم تبلیغات آنلاین دارت ادز
مصاحبه‌ها

مصاحبه با «محمد ولی‌پور» قائم مقام مدیرعامل صباویژن | چرا تبلیغات ویدیویی مهم است؟

زهرا محبی زهرا محبی
9 بهمن 1400
زمان مطالعه: 7 دقیقه
مصاحبه با «محمد ولی‌پور» قائم مقام مدیرعامل صباویژن | چرا تبلیغات ویدیویی مهم است؟
زمان مطالعه: 5 دقیقه

در این مصاحبه از رسانه دی‌ام برد، محمد ولی‌پور، معاون تجاری آپارات، فیلیمو و صباویژن از اهمیت تبلیغات ویدیویی در جهان امروز و برنامه‌های آپارات و فیلیمو در این زمینه به ما می‌گوید.

اصلا چرا تبلیغات ویدیویی؟

برای انتخاب تبلیغات ویدیویی چندین دلیل وجود دارد. اول اینکه تبلیغات ویدیویی در دنیا ترند شده است و تقریبا هر گزارشی که منتشر می‌شود قدرت تبلیغات ویدیویی را نشان می‌دهد. از طرفی تبلیغات ویدیویی مزایایی دارد که در سایر مدیوم‌های تبلیغاتی وجود ندارد. به طور خاص در ویدیو دو عنصر تاثیرگذار «صدا» (Sound) و «حرکت» (Movement) وجود دارد که در دیگر رسانه‌ها نیست. با این دو عنصر می‌توانید کارهای زیادی کنید. می‌توانید لحن برند (Tone of Voice) خود را به مخاطب القا کنید، فرمتی که دوست دارید در آن دیده بشوید را برای مخاطب ترسیم کنید و یا تصویری که می‌خواهید از خود بسازید را از طریق ویدیو مخابره کنید. این مزایا ویدیو را از سایر فرمت‌ها متفاوت می‌کند. مثلا در تبلیغات بنری، مخاطب می‌تواند آنچه شما نوشته‌اید را با هر لحنی که می‌خواهد بخواند؛ ولی همان حرف در ویدیو، آنگونه که شما می‌خواهید انتقال داده می‌شود. در واقع تبلیغات ویدیویی احتمال برداشت غلط و بروز سوءتفاهم در مخاطب را پایین می‌آورد. به همین دلایل هم است که آمار به ما می‌گوید مخاطبی که تبلیغ ویدیویی را مشاهده می‌کند می‌تواند تا 95 درصد از آن را بعدا به خاطر بیاورد؛ در حالی که در دیگر قالب‌های تبلیغاتی مثل تبلیغات بنری، تنها 10 درصد از آن برای او بازیابی می‌شود. این قدرت ویدیو است.

فضای تبلیغات ویدیویی در صباویژن چگونه است و شما چه رسانه‌های ویدیویی را در اختیار دارید؟

صباویژن مالک پلتفرم‌های آپارات و فیلیمو است که بزرگ‌ترین رسانه‌های ویدیویی کشور هستند. اگر بخواهیم به آمار رجوع کنیم، ما روزانه بیش از 20 میلیون کلیک از گوگل داریم که به آپارات هدایت می‌شوند، چیزی در حدود 10 برابر بیشتر از سایت دوم ایران! همچنین هر روز در حدود 9.5 میلیون بازدیدکننده یکتا (Unique Visitor) داریم که بیش از 50 میلیون نمایش ویدیو در روز را محقق می‌کنند. جمع بازدیدکننده‌های یکتای ما در هر ماه نیز بیش از 61 میلیون نفر است که عدد قابل توجهی است. یکی از دلایل اصلی این است که در سرچ‌های ارگانیک، گوگل آپارات را در اولویت می‌گذارد و محتوای فارسی را متعلق به آپارات -که خود یک پلتفرم فارسی است- می‌داند. حتی پیشنهاداتی که گوگل از آپارات به مخاطبان نشان می‌دهد، از پیشنهاد یوتیوب هم بیشتر است.

ما در فیلیمو هم رهبر بازار vod هستیم و حدود 75 درصد سهم بازار به فیلیمو اختصاص دارد. بین 5 تا 6 میلیون مخاطب در تعامل با فیلیمو هستند. همچنین یک سازمان تولید (Production House) داریم و با شناختی که از ذائقۀ مخاطب پیدا کرده‌ایم، اقدام به سرمایه گذاری کلان در این بخش نموده ایم که نتیجۀ آن چندین سریال و رئالیتی شوی پرمخاطب ایرانی شده است. علاوه بر محتواهای اختصاصی ایرانی تولیدی، بیش از 52 هزار عنوان فیلم و سریال دیگر نیز در آرشیو فیلیمو وجود دارد که تمام سلایق محتوایی را پوشش می‌دهد.

ویژگی مدیوم فیلیمو این است که کاربران پریمیوم را پوشش می‌دهد. یعنی عموما قشر متوسط رو به بالای جامعه که می‌توانند هزینه اشتراک فیلیمو را در سبد مصارف خانواده خود جا دهد، مخاطب و کاربر اصلی فیلیمو هستند. بنابراین قشر پرمشغله‌تر جامعه که کمتر درگیر رسانه‌ها می‌شوند هم معمولا در فیلیمو حضور دارند.

محمد ولی پور

مزایای استفاده از تبلیغات ویدیویی در آپارات و فیلیمو برای کسب‌وکارها چیست؟

ببینید اگر ما امروز بخواهیم تبلیغات ویدیویی داشته باشیم، چند گزینه خواهیم داشت. اولین گزینه صداوسیما است که با توجه به قراردادهای کنسرسیومی چندصد میلیاردی، ورود به آن برای هر برندی شدنی نیست. در واقع صداوسیما به نوعی تنها برای مگابرندها در دسترس است و بازخورد خواهد داشت و حتی بودجه‌های چند میلیاردی هم در دریای تبلیغات چندصد میلیاردی دیده نخواهند شد.

گزینه بعدی اینستاگرام است که در مقایسه با آپارات، ضعف‌های خودش را دارد. مثلا اینستاگرام شمارش تبلیغ را از ثانیه 3 انجام می‌دهد ولی ما از ثانیه 7 این کار را می‌کنیم، یعنی بیش از دو برابر فرصت تماشا برای مخاطب لحاظ می‌کنیم. یا این مسئله که ممکن است در اینستاگرام خیلی به مسئله خدشه‌دار شدن برند توجه نشود چرا که هر نوع محتوایی می‌تواند در آن پیدا شود؛ ولی در آپارات چنین چیزی وجود ندارد و امن‌تر است.

نکته دیگر این است که ما در آپارات دکمۀ دعوت به اقدام (CTA) داریم در حالی که در اینستاگرام چنین چیزی وجود ندارد مگر اینکه در استوری تبلیغ را پیش ببرید. در آپارات می‌توانید انواع هدف‌گذاری‌ها و تارگتینگ را داشته باشید و مثلا بر اساس دسته‌بندی جغرافیایی تبلیغ را نمایش دهید؛ حال آنکه در اینستاگرام اینگونه نیست و هدف‌گذاری به آن صورت وجود ندارد. برندها در آپارات می‌توانند تعیین کنند یک آی‌پی چند بار در روز یک تبلیغ را ببیند و خب در اینستاگرام، چنین چیزی مشخصا وجود ندارد.

در آپارات بنرهای همسان در کنار ویدیو یا روی ویدیو داریم و تبلیغ را نیمه‌کاره رها نمی‌کنیم که این خود، تعامل مخاطب را با تبلیغ چندبرابر می‌کند. در اینستاگرام به هیچ‌وجه اینگونه نیست و مخاطب اگر بفهمد که این محتوا تبلیغاتی است ممکن است سریعا آن را ترک کند. از مزایای جذاب آپارات، این است که می‌توانید روی یک کلیدواژه‌ که یا مرتبط به کسب‌وکار شماست یا اینکه مرتبط به رقیب شماست تبلیغ خود را منتشر کنید. به عنوان مثال، ال‌جی بر اساس کلیدواژه سامسونگ تبلیغات خود را نمایش می‌دهد و هرجا اسم سامسونگ هست، تبلیغات ال‌جی هم هست. همچنین امکان تبلیغ در کانال منتخب داریم که برندها با استفاده از آن می‌توانند بر روی تمامی ویدیوهای یک یا چند کانال منتخب به تبلیغ بپردازند.

نهایتا بحث قیمت را داریم که من به جرات می‌توانم بگویم که آپارات یکی از ارزان‌ترین یا شاید ارزان‌ترین رسانه ویدیویی کشور است. شما در آپارات با یک تعرفه ثابت 25 تومانی، حتما شش ثانیه از محتوای خود را به مخاطب نشان خواهید داد که تضمین بازدید گرفتن در آن بالا است. به‌علاوه چند بنر همسان هم در دورچین ویدیو قرار دارد که آن را کامل می‌کند. با همه این ویژگی‌ها، مقرون‌به‌صرفه‌تر از آپارات در بازار وجود ندارد.

چه کسب‌وکارهایی می‌توانند از خدمات شما بهره‌مند شوند؟

آپارات برای همه برندهاست. از استارت‌آپ‌ها گرفته تا مگابرندها همه می‌توانند از آپارات استفاده کنند. مگابرندها اتفاقا از آپارات زیاد استفاده می‌کنند؛ چرا که به لحاظ اقتصادی برایشان به صرفه است. این برندها و حتی برندهای کوچک به‌خوبی می‌توانند از امکان تبلیغات هدفمند بر روی کلیدواژه بهره ببرند. با کمک پنل وی‌پلاسِ صباویژن، مشتری‌ها می‌توانند تخمین تعداد نمایش هر کلیدواژه را ببینند و بدانند چه بودجه‌ای باید برای هر کمپین تخصیص دهند.

درباره فیلیمو البته می‌توان گفت که برای برندهای بزرگ‌تر مناسب‌تر است. در این فضا Cost Per View نسبت به آپارات گران‌تر است اما این به دلیل پریمیوم بودن کاربران فیلیموست که در بالا اشاره کردم. برندها می‌توانند در فیلیمو قدرت خود را بهتر نشان بدهند. همچنین تبلیغات برندمحور هفت ثانیه‌ای به دلیل تعدد پخش، برای آگاهی از برند، Brand Recall و Brand Remind فضای مناسبی محسوب می‌شود. اگر برندی بخواهد شعار، جینگل و یا توصیفی از محصول یا خدمت خود را در ذهن مخاطب تثبیت کند، این فضا بسیار کارآمد خواهد بود.

صباویژن در صنعت تبلیغات و تبلیغات ویدیویی به چه سمتی می‌رود و چه هدفی را دنبال می‌کند؟

ما به عنوان رهبر بازار تبلیغات ویدیویی که بخشی از آن نتیجۀ داشتن دو رسانه قدرتمند این حوزه یعنی آپارات و فیلیمو است، دنبال این هستیم که سرویس‌دهی گسترده‌تری در این مدیوم داشته باشیم. مثلا ما واحد راهکارهای خلاق داریم که می‌تواند به برندها ایده و راه حل ارائه دهد؛ از ایده‌پردازی اولیه و انتخاب شعار تا تدوین سناریو و تولید تیزر. هدف ما این است که یک سرویس و راه حل جامع در تبلیغات ویدیویی ارائه دهیم که البته بسته به سایز کسب‌وکار و میزان بودجه آن، این راه حل متفاوت خواهد بود.

ما سعی می‌کنیم که سبد ما در تبلیغات ویدیویی کامل و 360 درجه باشد و همه نیازها را پوشش دهد. از طرفی دوست داریم برندهایی که به خاطر افزایش تعرفه‌ها در صداوسیما نمی‌توانند از آن استفاده کنند، به ما اعتماد بیشتری کنند و در کنار خرید مدیای ارزان و مقرون‌به‌صرفه، محتوایی از ما تحویل بگیرند که هم مرتبط‌تر و دیجیتالی‌تر است و هم سریع‌تر پیام را به مخاطب مخابره می‌کند.

خلاصه اینکه برای همکاری با آپارات و فیلیمو نیازی نیست حتما برند بزرگ و شناخته‌شده‌ای باشید. هرچند فیلیمو برای برندهای بزرگ‌تر به‌صرفه‌تر است اما طیف استفاده از آپارات بسیار گسترده است و حتی کسب‌وکارهای کوچک هم می‌توانند از آن نتیجه بگیرند.

بخوانید  بررسی جامع امکانات و ظرفیت‌های تبلیغاتی پلتفرم «آپارات»

نمونه تبلیغ
به اشتراک بگذارید:
زهرا محبی
زهرا محبی
کشف دنیاها و آدم‌های جدید خوشحالم می‌کنه و یاد گرفتن زنده نگهم می‌داره. دی‌ام بُرد سرزمین جدیدِ پر از اکسیژنیه که الان توش سکونت دارم.
نظرات

لیلا کامیابی
لیلا کامیابی

خیلی جذابه واسه تست کردن-به نظر بازخوردش از اینستاگرام بهتره-همین که مدیر جوون داره یعنی ایده های نویی هم دارن

مریم
مریم

سلام
بسیار عالی

اسمارتک