پرفورمنس مارکتینگ پلتفرم تبلیغات آنلاین دارت ادز
اخبار منتخب سردبیر

ChatGPT چیست و چرا برای گوگل یک تهدید محسوب می‌شود؟

زهرا محبی زهرا محبی
8 بهمن 1401
زمان مطالعه: 6 دقیقه
ChatGPT چیست و چرا برای گوگل یک تهدید محسوب می‌شود؟
زمان مطالعه: 4 دقیقه

در روزهای اخیر آوازه یک چت‌بات هوشمند را هر کجایی که سرک بکشیم می‌شنویم؛ از زبان متخصصان و فعالان حوزه اینترنت، در شبکه‌های اجتماعی و حتی در صحبت‌های افرادی که چیز زیادی از هوش مصنوعی نمی‌دانند. سوال مهم این است که ChatGPT چیست و داستان آن از کجا شروع شد؟ چه شد که این چت‌بات در مدتی کوتاه راه خود را به همه محافل باز کرد و تا جایی پیش رفت که ترسی بزرگ به دل گوگل انداخت؟

چت‌بات‌های جست‌وجو، فرزندان خلف گوگل و فایرفاکس

ChatGPT چیست

چت‌بات‌ها نرم‌افزارهایی مبتنی بر هوش مصنوعی (AI) هستند که می‌توانند در بسترهای مختلف (اپ، وب، تلفن و…) یک مکالمه منطقی را شبیه‌سازی کنند. چت‌بات‌ها که یکی از پیشرفته‌ترین محصولات اینترنت و مخصوصا هوش مصنوعی در جهان امروز است، آخرین نسل تعامل میان ماشین و انسان نام گرفته است؛ گویی این دو گروه، زبان هم را به عجیب‌ترین شکل ممکن می‌فهمند. چت‌بات‌ها طبق داده‌هایی که جمع‌آوری می‌کنند و به کمک هوش مصنوعی، درخواست‌ها و سوالات کاربر را تفسیر و پردازش کرده و پاسخی که نیاز دارند را به آن‌ها می‌دهند. البته گفتنی است که این جواب‌ها همیشه هم صد درصد درست نیستند، اما با توجه به اینکه پاسخ‌دهنده در اینجا یک ماشین است، درصد صحت پاسخ‌ها معمولا چیزی نزدیک به صد است.

چت‌بات ChatGPT یکی از آخرین محصولات این حوزه است که با پیشرفته‌ترین ورژن هوش مصنوعی و توسط OpenAI طراحی شده است. شرکت OpenAI با تاکید بر خدمت‌رسانی هوش مصنوعی به مردم و توسعه بی‌ضرر آن، داده‌ها و تحقیقات خود را به صورت عمومی منتشر می‌کند تا تصوراتی که از تهدیدهای احتمالی هوش مصنوعی برای بشر وجود دارد را از بین ببرد. همانطور که گفتیم، ChatGPT چیز تازه‌ای است و تقریبا در هر جا و صحبتی، می‌توانید اثری از آن را ببینید. عملکرد این چت‌بات به‌قدری دور از باور بوده است که بسیاری گفته‌اند کار با آن اعتیادآور است!

ChatGPT، پدیده جهانی این روزها

ChatGPT در روز 30 نوامبر 2022 (9 آذر 1401) کار خود را آغاز کرد و کم‌کم، با پروموت شدن به جامعه درستی از مخاطبین، مزیت اصلی خود را کم‌کم در همه سطوح به گوش افراد رساند. این چت‌بات به دلیل پاسخ‌های دقیق، واضح و درستی که می‌داد و دانش گسترده‌ای که از «همه حوزه‌ها» داشت، معروف شد و سروصدایی که ایجاد کرد، باعث شد که حتی کمپانی گوگل کمی از همه این داستان‌ها احساس خطر کند. هرچند ChatGPT دقت همیشگی خود را در همه موضوعات نداشت و گاهی اشتباهاتی هم می‌کرد، اما در مجموع، این پدیده بزرگ هوش مصنوعی، به یک دایره‌المعارف سیار شبیه بود که می‌توانست سر تا پیاز هر موضوعی را که می‌خواهید به شما بگوید.

ChatGPT مبتنی بر متن است و بهترین عملکرد آن را می‌توانید در زبان انگلیسی ببینید، اما از زبان‌های دیگری هم پشتیبانی می‌کند و فارسی جزو این زبان‌هاست. مسئله دیگری که ChatGPT را به پدیده‌ای شگفتی‌ساز تبدیل کرده است، قابلیت مقاله‌نویسی آن است؛ کاری که حداقل تا 10 سال پیش، فقط از یک انسان با مغزی پیچیده برمی‌آمد. همین قابلیت، فعالان حوزه مارکتینگ و محتوا را به این فکر واداشته است که آیا نیروی تولید محتوا می‌تواند با چت‌بات ChatGPT جایگزین شود؟

آیا دوران گوگل به سر رسیده است؟

همه آنچه را که حالا شما درباره این چت‌بات می‌دانید، گوگل به شکل گسترده‌تری می‌داند و درک کرده است. وقتی نیویورک‌تایمز در دسامبر 2022 از این چت‌بات با عنوان «بهترین چت‌بات هوش مصنوعی‌ای که تا به حال منتشر شده است» یاد می‌کند و مردم نیز خصوصیات «انسان‌گونه» به این چت‌بات نسبت می‌دهند، هرکس دیگری هم جای گوگل بود احساس خطر می‌کرد! درواقع اینطور به نظر می‌رسد که این چت‌بات هوشمند نه‌تنها می‌تواند در یک محدوده خاص، افرادی را از کار بیکار کند و کارشان را با سهولتی غیر قابل محاسبه انجام دهد، بلکه حتی می‌تواند پایانی برای گوگل باشد؛ به هر حال ChatGPT هم‌اکنون به صورت رایگان در دسترس عموم است. اما آیا واقعا این یک قضاوت درست است؟

ChatGPT چیست

ممکن است شما نیز مانند بسیاری از طرفداران سرسخت گوگل، این چت‌بات را فقط یک ترند جدید دیگر بدانید که پس از مدتی که آب‌ها از آسیاب افتاد، به کناری رانده می‌شود؛ اما توجه داشته باشید که ما داریم درباره یک رقیب قدر صحبت می‌کنیم. چت‌بات ChatGPT چت‌باتی است که کارهای خارق‌العاده‌ای در این مدت کرده است. مثلا، ChatGPT توانسته است در امتحانات MBA نمره قبولی بگیرد، ChatGPT توانسته است در جایگاه پزشک، مدیر و وکیل ایفای نقش کند و امتحانات دانشگاهی این رشته‌ها را با موفقیت پشت سر بگذارد، ChatGPT حتی توانسته است خود را در خلاقیت اثبات کند و برای مسابقات فوتبال سوپربول آمریکا، تبلیغات خلاق  بنویسد!

اگر گوگل بعد از اینکه خودمان باید در صفحات متوالی نتایج دنبال آن می‌گشتیم تنها به سوالات ما پاسخ می‌داد، ChatGPT نسبت به آن شبیه به یک لقمه حاضر و آماده است، شبیه به یک انسان تکامل‌یافته! متخصصان حوزه بازاریابی می‌گوید ChatGPT می‌تواند قسمت عمده كار تبلیغات را به عهده بگیرد؛ این یعنی حتی تخصصی‌ترین کارهای ما نیز می‌تواند از دست این چت‌بات بربیاید، چه برسد به کاری که حالا گوگل دارد برای ما می‌کند. چیزی که امروز می‌دانیم، این است که گوگل به‌راستی این چت‌بات را یک تهدید برای خود به حساب می‌آورد. بنیان‌گذاران گوگل که قبلا از شرکت رفته بودند، حالا -هنگامی که ChatGPT در قله به سر می‌برد- دوباره به گوگل برگشته‌اند تا این کمپانی را از سایه ChatGPT نجات دهند.

گوگل که قبلا در حال توسعه یک هوش مصنوعی جدید بود، تحت تاثیر سروصدای ChatGPT این فرآیند را تسریع کرده است و قصد دارد نسخه‌ای از موتور جست‌وجوی خود را با قابلیت‌های یک چت‌بات هوشمند در سال جاری راه اندازی کند. گوگل به‌راستی توسط این پدیده جدید که تنها دو ماه است که در میدان حضور دارد وحشت‌زده شده است. حالا با برگشت لری پیج و سرگئی برین، بنیان‌گذاران گوگل، چشم‌اندازهای هوش مصنوعی‌محور این کمپانی سرعت بیشتری گرفته است؛ این در حالی است که در هفته گذشته خبر تعدیل شدن 12 هزار نیروی گوگل را شنیدیم.

این همه چیزی است که در ماجراهای ChatGPT می‌دانیم. البته ناگفته نماند که موتور جست‌وجوی You.com و Neeva پیش از گوگل، به ارائه قابلیتی برای پاسخگویی به سوالات در قالب یک چت‌بات پرداخته‌اند و از گوگل پیشی گرفته‌‌اند. علاوه بر این، مایکروسافت نیز در حال توسعه نسخه‌ای از Bing است که از فناوری چت‌بات استفاده می‌کند، که انتظار می‌رود طبق گزارش‌ها، در مارس 2023 منتشر شود. تنها سوالی که باقی می‌ماند این است که آیا هوش مصنوعی -یا به طور شفاف‌تر، چت‌بات ChatGPT- می‌تواند جایگزین نیروی انسانی مخصوصا در حوزه‌های مارکتینگ شود یا نه؟ که بعدتر در رسانه ما، پاسخ این سوال را خواهید دید.

پاکت
به اشتراک بگذارید:
زهرا محبی
زهرا محبی
کشف دنیاها و آدم‌های جدید خوشحالم می‌کنه و یاد گرفتن زنده نگهم می‌داره. دی‌ام بُرد سرزمین جدیدِ پر از اکسیژنیه که الان توش سکونت دارم.
نظرات

در حال بارگیری کپچا...

ارشیا شریفی
ارشیا شریفی

همین الان هم ما از هوش مصنوعی استفاده میکنیم از گوشی و لپ تاپ گرفته تا خود گوگل و سیستم های جدید مثل سیستم های مدیریت منابع انسانی سجایانگار ترکیب AI با هوش و خلاقیت انسانی است که کارهارو شگفت انگیز میکنه.وگرنه خود هوش مصنوعی به خودی خود تهدیدی برای هیچ کاری محسوب نمیشه.

هارمونی