راهنمای استفاده از سوشال سیگنال در سئو
فهرست مطلب
تعریف سوشال سیگنال
سوشال سیگنال در واقع معیار تعاملات انسانی در شبکههای اجتماعی مانند فیس بوک، توییتر، لینکدین، اینستاگرام و … است. برای مثال موارد معمول در سوشال مدیا مثل لایک کردن، به اشتراک گذاشتن، امتیاز دادن، پین کردن، بازدید و … همگی سوشال سیگنال محسوب میشوند چرا که محبوبیت محتوای منتشر شده را مشخص میکنند.
مختصری از تاریخچه سوشال سیگنال به عنوان عامل رنکینگ
در دسامبر 2010 آقای Danny Sullivan (روزنامه نگار و کارآفرین آمریکایی) با عنوان بررسی سوشال سیگنال و تاثیر آن بر موتورهای جستجو مقالهای نوشت که در این مقاله به بررسی امکان تاثیر سوشال سیگنال بر رنگینک موتورهای جستجو پرداخت که در آن زمان خیلی به آن توجه نشد و افراد برای سئو فقط به لینکسازی در حجم بالا توجه می کردند (البته جواب خوبی هم میگرفتند)
آقای Sullivan پرسش زیر را مطرح کرد:
“آیا موتورهای جستجو واقعا از سیگنال های شبکه های اجتماعی مرتبا برای رتبهبندی نتایج جستجو استفاده میکنند؟!”
ایشان به این نتیجه رسید که گوگل از اطلاعات فیسبوک استفاده نمیکند (به علت عدم دسترسی به اطلاعات اشخاص) اما ریتوییت کردن به عنوان یک مدل از لینکسازی در نظر گرفته میشد. به این شکل که وقتی یک پیج به وسیله افراد معروف منشن میشد، رنکیگ آن در نتایج جستجو بهبود پیدا میکرد. چند هفته بعد آقای Matt Cutts (رئیس سابق بخش وب اسپم تیم گوگل ) یک ویدئو منتشر کرد که در آن به سوشال سیگنال به عنوان یک عامل کلیدی در SEO اشاره شد.
همچنان، متخصصان سئو در حال بررسی نقش سوشال سیگنال در سئو هستند. مطالعات زیادی برای مشخص کردن ارتباط دقیق بین سئو و سیگنالهای سوشال مدیا انجام شده است که نتایج متفاوتی داشتهاند، واضح است اهمیت سیگنالهای سوشال مدیا با گذر زمان بیشتر شده است.
با توجه به این موضوع سوالهای زیر مطرح است:
شبکههای اجتماعی چطور روی سئو تاثیر میگذارند؟
اهمیت سوشال سیگنال برای بهینه سازی موتورهای جستجو در آینده چطور خواهد بود؟
در حال حاضر برای بهبود سوشال سیگنال وبسایت خود چه باید بکنیم؟
هدف از بررسی این سوالات این است که یک دانش پایه از المانهای سوشال سیگنال که نه تنها برای بهبود سئو تاثیرگذار هستند بلکه به صورت کلی بر اهداف دیجیتال مارکتینگ مانند ترافیک وبسایت و در نهایت درآمد تاثیر میگذارد، بدست دهند.
سوشال سیگنال چگونه موجب بهبود رنکینگ می شود؟
در حالی که هر جوابی به این سوالش ممکن است بحث بر انگیز باشد، سوشال سیگنال هم به صورت غیر مستقیم و هم غیر مستقیم بر نتایج موتورهای جستجو تاثیر میگذارد:
اثر مستقیم سوشال سیگنال
صحبت درباره برند شما در شبکههای اجتماعی مستقیما روی سئو موثر است و این تاثیر، برگرفته از موارد زیر است:
۱. اینکه کاربران درباره برند شما صحبت میکنند (هرچقدر بیشتر،بهتر)
۲.کاربران پست های شما رو به اشتراک میگذارند
۳. تعداد دنبال کنندگانتان
۴. تعداد پستهایی که اکانت شما را منشن یا لینک وبسایت شما را منتشر میکنند
اثرات غیر مستقیم سوشال سیگنال بر سئو
۱. افزایش لینکسازی داخلی و نقل قولهای ناشی از بهبود آگاهی از برند
قویترین اثر غیر مستقیم شبکههای اجتماعی، امکان لینکسازی ورودی به سایت شماست که از طریق برند اورنس ایجاد میشود. اگر امکان یافتن شما در شبکههای اجتماعی وجود داشته باشد، امکان لینک شدن به سایت شما نیز وجود دارد که لینکها هنوز هم مهمترین و ارزشمندترین عامل رنکینگ محسوب میشوند.
در حالیکه درکنفرانس SMX Advanced در جولای 2012 یک بحث داغ ایجاد در مورد اینکه آیا سوشال سیگنال نسبت به لینکسازی در بهبود رنکینگ پیش خواهد گرفت یا نه، آقای Danny Sullivan در این مورد با آقای Matt Cutts (رئیس سابق بخش وب اسپم تیم گوگل) یک مصاحبه ترتیب داد که در این مصاحبه آقای Cutts اشاره کردند که همچنان لینکسازی، مهمترین عامل در رنکینگ به شمار میرود. اما این مورد نیز وجود دارد که همه چیز به سمت اجتماعی شدن حرکت میکند و لینکسازی به سمت منسوخ شدن میرود اما الان برای اعلام چنین موضوعی کمی زود است ولی در 10 سال آینده همه چیز اجتماعیتر و طبیعتا تاثیر سیگنالهای شبکههای اجتماعی بیشتر خواهد شد اما فعلا لینکسازی را به طور کل رد نمیکنیم.
۲. افزایش ریویوهای مثبت از جانب مشتریهای راضی
امروزه شبکه های اجتماعی به عنوان یک ابزار خوب برای واحد ارتباط با مشتریان یک سازمان به شمار می رود. مشتری ها درباره سازمان توییت می کنند و خدمات پشتیبانی از شبکه های اجتماعی یک سازمان نیز دریافت می کنند که برای مشتریان خیلی بهتر از تلفن های گویای سازمان ها و واحد امور مشتریانی است که عملا وقت زیادی می گیرند یا پاسخگو نیستند.
شبکههای اجتماعی یک دسترسی سریع بین سازمان و مشتریان ایجاد می کند که منجر به احساس نزدیکی و صمیمیت با برند، افزایش وفاداری و اعتماد میشود که همه این ها نهایتا منجر به ثبت نظر مثبت میشوند. فعالیت در شبکههای جتماعی باعث می شود به مشتریان فعلی و همچنین مشتریان بالقوه نزدیکتر شوید. شبکه های اجتماعی یک برند، تصویر یک برند را در اذهان عمومی تعریف میکند.
به خاطر دارید کمپانی اپل با تبلیغ معروف “من یک مک هستم، من یک کامپیوتر شخصی هستم” چه کرد؟
به گفته آقای Sam McRoberts مدیر عامل شرکت Vudu Marketing، تعداد ثبت ریویوها و مثبت بودن این نظرات، دو تا از سه عامل تاثیرگذار در رتبهبندی محلی است. البته دور از ذهن نیست که گوگل از این اطلاعات در رتبهبندی جهانی هم استفاده کند.
مطلب مرتبط: انواع روشهای تبلیغات در تلگرام
۳. کاهش بانسریت، افزایش زمان حضور کاربران در سایت و بازگشت کاربران قبلی
مشتریانی که از طریق شبکههای احتماعی با یک برند ارتباط دارند، احتمال اینکه مجددا به وبسایت باز گردند و زمان بیشتری در وبسایت بگذرانند بسیار بیشتر است که این امر میانیگن زمان حضور کاربران در سایت را افزایش و بانسریت را کاهش میدهد. و بانسریت پایین روی سئو تاثیرگذار است چرا که نشان از با کیفیت بودن وبسایت دارد.
مدت زمانی که کاربران در سایت حضور دارند، به عنوان یکی از متریک های رنکینگ گوگل شناخته می شود که این گونه محاسبه میشود:
مدت زمانی که کاربر روی یک سایت در نتایج گوگل کلیک می کند تا زمانی که به صفحه ی نتایج بازگردد.
گوگل می تواند محاسبه کند که آیا یک سایت توانسته پاسخگوی نیاز کاربر باشد یا اطلاعات مورد نیازش را فراهم کند یا نه. همینطور گوگل می تواند بازدیدهای تکراری از یک وبسایت را نیز بررسی کند. گوگل عموما سایت هایی را بیشتر نمایش میدهد که بسته به نیازهای مختلف کاربر یک صفحه مرتبط دارد.
آینده سوشال سیگنال و تاثیر آن بر سئو
در چند سال آینده هر کمپانی که استراتژی شبکههای اجتماعی نداشته باشد به سرعت توسط سازمانهایی با استراتژی سوال مدیا قوی از بین خواهد رفت. سیگنالهای سوشال مدیا مفهوم جدیدی از لینکسازی خواهد بود که از جهت الگوریتمهای رنکینگ مهم به شمار می رود. تاثیرات مستقیم و غیر مستقیم سیگنال های شبکههای اجتماعی به زودی بر تاثیر لینکسازی در سئو پیشی خواهند گرفت.
چه عواملی باعث میشود سوشال سیگنال تاثیر بیشتری نسبت به لینکسازی در سئو داشته باشد
- همه دنیا در حال سوشال شدن هستند. کودکان امروز، مشتریان آینده خواهند بود و همه آنها از کودکی با پلتفرمهای شبکه های اجتماعی آشنا هستند و با توجه به این موضوع، مشتریان آینده بیشتر وقت خود را در شبکههای اجتماعی خواهد گذارند که منجر به افزایش سیگنال های شبکه های اجتماعی به وبسایت خواهد بود. همچینن افراد زمان بیشتری را در شبکههای احتماعی نسبت یه موتور های جستجو خواهند گذارند.
- افراد به سایتهایی که از جانب دوستانشان معرفی میشود بیشتر از موتورهای جستجو اعتماد می کند. وبسایتهایی با شبکههای اجتماعی قوی بسیار قابل دسترستر هستند و افراد راحتتر می توانند خدماتشان را به دیگران توصیه کنند. موتورهای جستجو این تعاملات و توصیهها را تحلیل می کنند و در نهایت منجر به بهبود رنکینگ میشود.
- وبسایتهایی که در شبکههای اجتماعی حضور پر رنگ دارند، نرخ کانورژن بالاتری دارند و وفاداری به برندشان بیشتر خواهد بود که منجر به فروش بیشتر، تبلیغات دهان به دهان و آگاهی از برند بیشتر میشود. همه این موارد در نهایت موجب افزایش ریویوهای مثبت و لینکسازی بیشتر شود.
درنهایت سیگنالهای شبکه های اجتماعی، نسبت به لینکسازی به عنوان مهم ترین عامل سئو، پیشی خواهد گرفت.
چه کارهایی برای بهبود سوشال سیگنال باید انجام شود؟
مانند سئو، 2 المان آفسایت و آنسایت روی شبکههای اجتماعی تاثیر می گذارند. برای اطمینان از اینکه کمپینهای شبکههای اجتماعی خوبی لانچ میکنیم باید این دو عامل در نظر گرفته شوند.
المانهای On-site
- اشتراک گذاری، لایک، ریکامند، ریتوییت، بوکمارک و … پست های شما
- تعداد دنبال کنندگان
- وبلاگهایی که به شما لینک می دهند
المانهای Off-site
- صفحه فیس بوک
- اکانت توییتر
- پیج کمپانی لینکدین
- اکانت پینترست
- اکانت یوتیوب
- صفحه اینستاگرام
همچنین در رابطه با سوشال لیسنینگ، اینجا بخوانید:
نتیجهگیری
در چند سال اخیر بحثهای زیادی پیرامون سوشال سیگنالها و تاثیر آن بر سئو شده است. از تاثیر کلی سوشال سیگنال بر سئو تا بررسی اثر مشخص هر کدام از شبکههای اجتماعی بر سئو. در حالی که هنوز تاثیر شفاف شبکههای اجتماعی بر سئو مشخص نشده است، میدانیم که اهمیت شبکههایاجتماعی با توجه به الگوریتمهای رتبهبندی بسیار بالاست و روز به روز بیشتر میشود. در نهایت برندهایی که از شبکههای اجتماعی استفاده بهینه میکنند، نه تنها از مزایای سوشال سیگنال در رنکینگ بهتر برخوردار میشوند بلکه کانورژن ریت، وفاداری برند و تبلیغات دهان به دهان ببشتری خواهند داشت.
عالی
ممنون