دانا پرداز
سئو

ساب‌ دامین یا ساب‌ فولدر؟ 4 تفاوت زیردامنه و زیرشاخه در سئو

محمد نصیری محمد نصیری
17 بهمن 1400
زمان مطالعه: 6 دقیقه
ساب‌ دامین یا ساب‌ فولدر؟ 4 تفاوت زیردامنه و زیرشاخه در سئو

ساب‌ دامین یا ساب‌ فولدر؟

ساب دامین (زیر دامنه Sub Domain) یا ساب فولدر (زیر شاخه Subfolder)؟ کدام را باید استفاده کنیم؟ آیا تاثیری روی سئوی سایت ما دارد؟ آیا می‌توان با اطمینان گفت کدام را استفاده کنیم و کدام را نه؟ این‌ها همه سوالاتی است که مدت‌ها است که ذهن متخصصین سئوکار و دارندگان وب‌سایت، کاربران و علاقه‌مندان به دنیای وب را به خود مشغول کرده است.

بسیاری از سئوکاران ساب فولدر را مناسب سئو می‌دانند و اصرار دارند که از آن‌ها استفاده شود. اما طبق گفته‌ی خود گوگل، این دو هیچ تفاوتی با هم از نظر گوگل ندارند. برای این‌که به این ابهامات پاسخ دهیم ابتدا باید ماهیت دامنه و انواع آن را بدانیم سپس با پرسیدن سوالاتی از خود، و پاسخ به آن‌ها و همچنین بررسی نظر تعدادی از متخصصین سئو به درستی متوجه خواهیم شد که ساب دامین بهتر است یا ساب فولدر.

ساب دامین یا ساب فولدر

دامنه چیست؟

هر کسب‌و‌کاری باید یک مکانی داشته باشد، یعنی آدرسی که شما بتوانید به محل آن کسب‌و‌کار بروید. زمانی که شما هم بخواهید از یک سایت دیدن کنید و یا خریدی انجام دهید، آن سایت هم باید دارای آدرسی باشد که شما بتوانید به آن مراجعه کنید. آدرسی که در فضای مجازی یا بستر اینترنت اختصاص داده می‌شود به وب‌سایت‌ها دامنه نام دارد.

بخش‌های مختلف یک دامنه

بخش‌های مختلف یک دامنه

زیر دامنه (ساب دامین)

قسمتی که قبل از نام دامنه است زیر دامنه نام دارد. یک دامنه می‌تواند به تعداد نامحدودی زیر دامنه داشته باشد. ساب دامین  وب‌سایت شما را تقسیم‌‍‌بندی می‌کند بنابراین شما می‌توانید محتواهای خاصی را که از دامنه اصلی شما متمایز هستند، ایجاد کنید. به عنوان مثال شما می‌خواهید بلاگتان را از دامنه اصلی جدا کنید بدین ترتیب از زیر دامنه blog.example.com استفاده می‌کنید.

نام دامنه یا دامین اصلی

دامنه اصلی معمولا نام کسب‌و‌کار شماست. بهتر است بدانید که روی سرویس هاست فقط یک دامنه اصلی می‌تواند قرار گیرد. این دامنه اصلی است که برای ایجاد ایمیل اصلی سایت شما استفاده خواهد شد بنابرین در انتخاب نام دامنه اصلی بسیار دقت کنید.

زیر شاخه (ساب فولدر)

ساب فولدر آدرسی است که از سایت اصلی شما جدا نیست، و در مسیر سایت شما است. زیرشاخه‌ها (گاهی به آن‌ها زیر پوشه نیز گفته می‌شود) به فرمت url هستند و تنها با یک اسلش جدا می‌شوند. به عنوان مثال اگر بخواهید بخش بلاگ سایت خود را در همان دامنه اصلی راه اندازی کنید، باید از ساب فولدر example.com/blog  استفاده کنید.

مطالعات موردی سئو - seo

تفاوت ساب دامین با ساب فولدر چیست؟

ساب دامین قبل از دامنه اصلی قرار می‌گیرد و به کاربران و همچنین گوگل می‌فهماند که محتوای قرار گرفته در این زیر دامنه، از محتوای سایت اصلی جداست. اما ساب فولدر بعد از دامنه اصلی می‌آید و نشان می‌دهد که محتوای شما با محتوای سایت اصلی تفاوتی ندارد.

عوامل تاثیر ساب دامین و ساب فولدر از نظر گوگل:

ساب‌دامین و ساب‌فولدر دو روش مختلف برای سازمان‌دهی محتوا در یک وبسایت هستند. هر کدام از این روش‌ها تأثیرات متفاوتی بر سئوی سایت می‌گذارند. گوگل به این تفاوت‌ها حساس است و در رتبه‌بندی نتایج جستجو، این عوامل را در نظر می‌گیرد.

1) اعتبار دامنه:

  • ساب‌دامین: هر ساب‌دامین مانند یک سایت مستقل دیده می‌شود و اعتبار آن باید به صورت جداگانه کسب شود.
  • ساب‌فولدر: اعتبار ساب‌فولدر به اعتبار دامنه اصلی وابسته است.

2) لینک‌سازی داخلی:

  • ساب‌دامین: لینک‌سازی بین ساب‌دامین و دامنه اصلی آسان‌تر است، اما ممکن است به اندازه لینک‌سازی داخلی در یک سایت واحد مؤثر نباشد.
  • ساب‌فولدر: لینک‌سازی داخلی در ساب‌فولدرها بسیار ساده‌تر و مؤثرتر است.

3) تجربه کاربری:

  • ساب‌دامین: برای کاربران، ساب‌دامین ممکن است مانند یک سایت جداگانه به نظر برسد.
  • ساب‌فولدر: ساب‌فولدرها ساختار منسجم‌تری ایجاد می‌کنند و برای کاربر تجربه بهتری فراهم می‌کنند.

4) سئو تکنیکال:

  • ساب‌دامین: ممکن است مدیریت چندین ساب‌دامین پیچیده‌تر باشد و نیاز به تنظیمات فنی بیشتری داشته باشد.
  • ساب‌فولدر: مدیریت ساب‌فولدرها معمولاً ساده‌تر است.

بطور کلی قرار نیست که سئو وب سایت اصلی شما ربطی به ساب دامین یا ساب فولدر بودن آن داشته باشد! در ادامه نظر تعدادی از متخصصین سئو را در این‌باره آورده‌ایم.

همچنین بخوانید: استراتژی سئو چیست؟ | صفر تا صد تدوین استراتژی سئو

مت کاتس، رئیس سابق وب‌اسپم گوگل

از نظر مت کاتس ساب دامین و ساب فولدر یکسان هستند. و اساسا هرکدام که از نظر پیکربندی یا cmsهای شما، برایتان راحت‌تر است را پیشنهاد می‌دهد. هر دو این‌ها در یک دامنه هستند بنابراین سوال اصلی این است که کدام یک برای شما راحت‌تر است.

جان مولر (2017)

خزش موتورهای جستجوی گوگل از طریق زیردامنه و زیرشاخه به یک اندازه است و تفاوتی ندارد. گوگل نمی‌تواند واضح‌تر از این موضوع را بیان کند. اما برخی از محققین سئو هنوز بر سر این موضوع با گوگل بحث می‌کنند.

بحث درباره قرار گرفتن یک مسیر در سمت چپ یا سمت راست آدرس دامنه بیهوده است. تنها تفاوت این مسیرها این است که به مکان‌های واقعی سرور اشاره نمی‌کنند. کمی درباره این موضوع فکر کنید؛ شما می‌توانید یک زیردامنه را به یک زیرپوشه تغییر دهید بدون اینکه چیز دیگری تغییر کند. بنابراین چرا افراد تصور می‌کنند که مکان قرار گرفتن مسیردر URL مهم است؟ مطلب 21 نکته کلیدی سئو که هر سئو کاری باید بداند! را پیشنهاد می‌کنم، مطالعه کنید.

در گذشته زمانی که زیردامنه‌ها می‌توانستند در فهرست‌های اضافی را در SERPها اضافه شوند، مانند بسیاری از موارد دیگر، سئوکاران از این موضوع سوء استفاده کردند. و گوگل این راه گریز را در یکی از آپدیت‌های قدیمی خوشه‌بندی هاست/دامنه مسدود کرد.

جان مولر: ساب‌ دامین یا ساب‌ فولدر؟

ساب دامین بهتر است یا ساب فولدر، از کدام استفاده کنیم؟

اینکه از کدام استفاده کنید همه بستگی به اهداف بلند مدت کسب و کار شما، سئوی فنی و ساختار وب‌سایت شما دارد. اگر در امر سئو، تازه کار هستید توصیه ما این است که تا زمانی که به توسعه سایت و سئوی فنی مسلط نشده‌اید از ساب فولدر استفاده کنید. تغییرات همیشه با ریسک همراه‌ است. اگر فقط به‌خاطر سئو سایت‌تان قصد انتقال از زیردامنه به زیرپوشه را دارید، بهتر است کمی بیشتر فکر کنید و تصمیم بگیرید.

چه زمانی از ساب‌دامین و چه زمانی از ساب‌فولدر استفاده کنیم؟

ساب‌دامین:

  • برای بخش‌هایی از سایت که محتوای بسیار متفاوتی دارند و مخاطبان متمایزی را هدف قرار می‌دهند.
  • برای برندهای جداگانه یا محصولات کاملاً متفاوت.

ساب‌فولدر:

  • برای بخش‌هایی از سایت که به صورت منطقی به هم مرتبط هستند.
  • برای ایجاد یک ساختار منسجم و بهبود تجربه کاربری.

مثال)

فرض کنید یک فروشگاه اینترنتی دارید که علاوه بر محصولات اصلی، یک بلاگ هم دارد. در این حالت، می‌توانید از ساب‌فولدر برای بلاگ استفاده کنید (example.com/blog) تا به ساختار اصلی سایت آسیب نرسد و اعتبار دامنه اصلی به بلاگ نیز منتقل شود.

پاکت
به اشتراک بگذارید:
محمد نصیری
محمد نصیری
نظرات

در حال بارگیری کپچا...