پرفورمنس مارکتینگ پلتفرم تبلیغات آنلاین دارت ادز
سئو

همه چیز درباره الگوریتم پنگوئن موتور جستجوی گوگل

عاطفه سلحشور عاطفه سلحشور
28 آبان 1402
زمان مطالعه: 7 دقیقه
همه چیز درباره الگوریتم پنگوئن موتور جستجوی گوگل
زمان مطالعه: 5 دقیقه

یکی از الگوریتم‌های گوگل، که برای کاهش لینک‌های اسپم و بهبود کیفیت محتواها به وجود آمده، الگوریتم پنگوئن است. در حقیقت این الگوریتم از زمان انتشار اولیه خود در آوریل 2012، چندین به‌روزرسانی را منتشر کرده که با هر به‌روزرسانی، یک بار دیگر وب‌سایت‌ها را برای موارد نقض احتمالی بیشتری اسکن کرده و احتمال جریمه شدن برندهای متخلف را افزایش داده است.

در ادامه این محتوا با توضیح الگوریتم پنگوئن چیست شروع کرده و راهکارهایی برای حل جریمه گوگل می‌پردازیم:

الگوریتم پنگوئن چیست و چگونه کار می کند

الگوریتم پنگوئن راهی برای مبارزه با سایت‌هایی است که می‌خواهند با استفاده از روش‌های غیرمتعارف مانند پیوند دادن به هرزنامه‌ها، رتبه بالایی کسب کنند. این الگوریتم یکی از الگوریتم‌های گوگل بوده و بخشی از هسته آن است.

در حقیقت الگوریتم پنگوئن در فواصل زمانی مختلف از وب‌سایت‌ها بازدید می‌کند و در صورت تشخیص علائم پیوند هرزنامه یا سایر روش‌های غیرعادی، سایت متخلف را جریمه می‌کند.

در واقع قبل از معرفی این الگوریتم، تعداد لینک‌ها بدون در نظر گرفتن کیفیت‌ آن‌ها نقش مهم‌تری در رتبه‌بندی وب‌سایت‌ها داشتند اما همانطور که می‌توان حدسش را زد در حال حاضر کیفیت لینک‌ها در اولویت بیشتری نسبت به کمیت آنان قرار داد.

الگوریتم پنگوئن

مطلب مرتبط: گوگل دیسکاور چیست و چگونه کار می‌کند؟

فلسفه الگوریتم پنگوئن

فلسفه پشت الگوریتم پنگوئن ترویج عدالت و یکپارچگی در اکوسیستم آنلاین با جریمه کردن وب‌سایت‌های متخلف است. هدف این الگوریتم پاداش دادن به وب‌سایت‌هایی است که محتوای باکیفیت و ارزشمند ایجاد کرده و از طریق تعامل و روابط واقعی، پیوندهای طبیعی و ارگانیک به وجود آورده‌اند.

در حقیقت فلسفه الگوریتم پنگوئن ریشه در این باور دارد که یک محیط آنلاین سالم و قابل‌اعتماد هم برای کاربران و هم برای مشاغل ضروری است و این الگوریتم با جریمه کردن تاکتیک‌های دستکاری‌شده و پاداش دادن به تلاش‌های واقعی، اصول انصاف، صداقت و اصالت در دنیای دیجیتال را حفظ می‌کند.

مواردی که الگوریتم پنگوئن روی آن‌ها حساس است

اما برای آن که بتوانیم از این جریمه گوگل در امان بمانیم باید بدانیم که این الگوریتم روی چه مواردی حساس است:

دستکاری لینک‌سازی‌ها

الگوریتم پنگوئن وب‌سایت‌هایی را هدف قرار می‌دهد که از تکنیک‌های ایجاد لینک غیرطبیعی یا اسپم برای افزایش رتبه‌بندی موتورهای جست‌وجو استفاده می‌کنند. به بیان دیگر خرید لینک، شرکت در طرح‌های لینک‌دهی و استفاده از ابزارهای لینک‌سازی خودکار جزئی از این نوع لینک‌سازی غیرمجاز است.

تولید محتوای بی‌کیفیت

این الگوریتم، وب‌سایت‌هایی را که با استفاده از محتواهای بی‌کیفیت یا تکراری به دنبال دستکاری رتبه‌بندی موتورهای جست‌وجو هستند، جریمه می‌کند و به وب‌سایت‌هایی که محتوای باکیفیت و ارزشمند برای کاربران ایجاد می‌کنند، پاداش می‌دهد.

قراردهی انکرتکست غیرطبیعی

بعضی وب‌سایت‌ها برای دستیابی به رتبه‌های بالاتر، از یک متن انکرتکست غنی از کلمات کلیدی، بیش‌ازحد استفاده می‌کنند که یک خط قرمز برای گوگل است. در حقیقت پنگوئن استفاده از انکرتکست متنوع و طبیعی در بک‌لینک‌ها را به صاحبان سایت پیشنهاد می‌کند.

مرتبط نبودن لینک‌دهی‌ها

الگوریتم پنگوئن به مرتبط بودن وب‌سایت‌هایی که به یک سایت خاص پیوند می‌دهند نیز توجه می‌کند. به بیان دیگر گوگل وب‌سایت‌هایی که دارای بک‌لینک از منابع نامربوط یا نامرتبط هستند، جریمه می‌کند؛ زیرا این نوع لینک‌دهی به مثابه‌ی دستکاری در پیونددهی‌ها است.

بی‌کیفیت بودن منبع پیوند

این الگوریتم کیفیت وب‌سایت‌هایی را که به یک سایت خاص لینک می‌دهد، ارزیابی می‌کند. به بیان دیگر با توجه به این الگوریتم گوگل، وب‌سایت‌هایی که دارای بک‌لینک از منابع بی‌کیفیت یا اسپم هستند، جریمه شده و به کسانی که بک‌لینک از وب‌سایت‌های معتبر و قابل اعتماد دارند، پاداش می‌دهد.

الگوریتم پنگوئن چیست

وجود جهش در پیوندها

پنگوئن به جهش‌های ناگهانی در نمایه بک‌لینک‌های یک وب‌سایت حساس است. در حقیقت جهش‌های زیاد در لینک‌دهی‌ها، خبر از دستکاری در لینک‌سازی‌ها داده که می‌تواند جریمه گوگل را با خود به همراه داشته باشد.

وجود تجربه کاربری ضعیف

پنگوئن عوامل مرتبط با تجربه کاربری موثر مانند سرعت بارگذاری صفحه، سازگاری با موبایل و قابلیت استفاده کلی وب‌سایت را در نظر می‌گیرد و به وب‌سایت‌هایی که یک تجربه کاربری مثبت و یکپارچه را ارائه می‌دهند، پاداش می‌دهد.

به طور کلی، الگوریتم پنگوئن به هر تاکتیک یا شیوه‌ای که هدف آن دستکاری رتبه‌بندی موتورهای جست‌وجو از طریق ابزارهای مصنوعی یا غیراخلاقی بوده، حساس است.

چگونه متوجه شویم توسط الگوریتم پنگوئن جریمه شده‌ایم؟

اگر گمان می‌کنید که ممکن است توسط آخرین به‌روزرسانی پنگوئن ضربه خورده باشید، به نکات زیر توجه کنید:

  • ابتدا ترافیک ارگانیک خود را بررسی کنید و به دنبال افت ناگهانی در اطراف یا بعد از تاریخ آخرین به‌روزرسانی باشید. در این مرحله می‌توانید از Google Analytics یا Google Webmaster Tools برای ترسیم نموداری از ترافیک ارگانیک سایت خود استفاده کنید. به بیان دیگر اگر کاهش قطعی مشاهده کردید، به احتمال زیاد جریمه شده‌اید.
  • مرحله بعدی این است که با استفاده از حالت ناشناس برای کروم یا حالت خصوصی برای فایرفاکس به Google.com بروید و نام برند خود را جست‌وجو کنید. اگر نام تجاری شما یک کلمه رایج است، فقط URL صفحه اصلی خود را جست‌وجو کنید. اگر کسب‌وکار شما در هیچ‌کدام از نتایج جست‌وجو ظاهر نشد، به احتمال بسیار، از به‌روزرسانی پنگوئن ضربه خورده‌اید.
  • راه دیگر برای بررسی این است که برخی از کلمات کلیدی را که در گذشته رتبه بالایی برای آن‌ها داشته‌اید، جست‌وجو کنید. در حقیقت اگر رتبه شما برای این کلمات به طور ناگهانی کاهش یافته، یا اصلاً نمی‌توانید کسب‌وکار خود را در 10 صفحه اول پیدا کنید، قطعاً باید برخی از اقدامات حذف پنالتی Google را انجام دهید.

همچنین بخوانید: گوگل نیوز چیست و چگونه وارد اخبار گوگل شویم؟

چگونه جریمه الگوریتم پنگوئن را رفع کنیم؟

بازیابی از جریمه پنگوئن برای به دست آوردن مجدد رتبه و ترافیک ارگانیک شما بسیار مهم است. اما، اغلب باید منتظر به‌روزرسانی الگوریتم‌های گوگل باشید تا بازیابی کامل را مشاهده کنید. با این حال، اگر اقدامات لازم برای بازیابی را دنبال کنید، شاهد افزایش فوری ترافیک ارگانیک خواهید بود؛ بنابراین این سه مرحله را به ترتیب دنبال کنید:

لینک‌ها را حسابرسی کنید

برای از بین بردن جریمه گوگل، باید تمام بک‌لینک‌های اسپم را پیدا کرده و در ادامه حذف یا رد کنید. برای انجام این کار، ابتدا باید لیستی از تمام لینک‌هایی که سایت شما را هدف قرار داده‌اند، جمع آوری کرده و آن‌ها را بررسی کنید. شما می‌توانید از Google Webmaster Tools یا سایر ابزارهای مخصوص لینک‌ها مانند Ahrefs برای دانلود لیستی از تمام لینک‌هایی که سایت شما را هدف قرار می‌دهند، استفاده کنید. هنگامی که این لیست را دارید، می‌توانید تمام پیوندهای باکیفیت را فیلتر کنید تا فقط لینک‌های بد باقی بمانند.

ناگفته نماند که برای شناسایی لینک‌های بد یا اسپم باید، کامنت‌های اسپم، URLهای غیرمعمول، لینک‌های شکسته، محتواهای نامربوط یا اعتبار سایت‌هایی که به شما پیوند داده‌اند را بررسی کنید.

لینک‌های بد را حذف کنید

حال که فهرستی از تمام لینک‌های بد و اسپم دارید، وقت آن است که شروع به حذف کردن آن‌ها کنید. حذف لینک‌ها به صورت دستی زمان‌بر است؛ زیرا شما باید با تک تک صاحبان سایت‌هایی که به سایت شما چنین لینک‌هایی را داده‌اند، ارتباط برقرار کرده و از آنان درخواست حذف لینک کنید. راه دیگری نیز وجود دارد که می‌توانید با استفاده از ابزارهایی مانند Rmoov به صاحبان سایت‌ها به طور خودکار ایمیل بزنید و حذف لینک‌ها را دنبال کنید.

یک فایل Disavow ایجاد و ارسال کنید

میزان موفقیت فرآیند حذف لینک معمولاً بالا نبوده و  تقریباً همیشه، پیوندهایی وجود دارند که نمی‌توانید آ‌ن‌ها را به صورت دستی حذف کنید، زیرا ممکن است پاسخی از صاحبان سایت‌ها دریافت نکنید یا در ازای آن، از شما درخواست پول کنند.

در چنین شرایطی می‌توانید از فایل Disavow استفاده کنید. برای ایجاد یک فایل Disavow، به سادگی یک فایل متنی با تمام دامنه‌های بد تهیه کنید. این فایل را به Google Webmaster Tools تحویل دهید تا گوگل به مرور این لینک‌ها را نادیده بگیرد. این روند ممکن است تا چند هفته یا چند ماه طول بکشد اما هنگامی که disavow شروع به کار کرد، به تدریج رتبه خود را به دست خواهید آورد.

نتیجه‌گیری

بازیابی از جریمه الگوریتم پنگوئن اغلب بسیار سخت است؛ بنابراین در مرحله اول باید از انجام این خطاها سرباز زده و به بهترین شکل ممکن به دنبال بهبود رتبه سایت خود در موتورهای جیت‌وجو باشید. اما اگر این خطا را مرتکب شدید، برای بهبود سایت خود باید مراحل درست را دنبال کرده و منتظر بروزرسانی الگوریتم باشید. به بیان دیگر مراحل بالا را دنبال کرده و در مسیر بهبود ساید خود قدم بردارید.

پاکت
به اشتراک بگذارید:
عاطفه سلحشور
عاطفه سلحشور
نظرات

در حال بارگیری کپچا...