گزارش سالانه «تترلند» منتشر شد!
فهرست مطلب
تترلند یک مرجع بزرگ برای خرید و فروش اختصاصی ارز دیجیتال «تتر» است که از سال 1396 کار خود را در زمینه ارائه تسهیلات و خدمات برای مبادله این نوع از رمزارز آغاز کرده است. تترلند در اردیبهشت سال 1401 گزارش جامع سال 1400 خود را درباره وضعیت بازار و وضعیت کسبوکارش منتشر کرد.
تترلند خواندن این گزارش سالانه را به سرمایهگذاران حوزه رمزارزها، تریدرها، مدیران کسبوکارها و افرادی که قصد انتقال وجوه خود را دارند پیشنهاد میکند. هدف از انتشار این گزارش، ایجاد شفافیت درباره بازار رمزارز (بهخصوص رمزارز تتر) و همچنین فعالیتها و عملکرد خود تترلند به عنوان یک پلتفرم تخصصی تبادل تتر است. همچنین، دادههایی که در ادامه میخوانید توسط واحد بازاریابی تترلند و در فرآیند تحقیق بازاریابی آنها جمعآوری و تدوین شده است.
تترلند در یک نگاه
همانطور که گفته شد، تترلند از سال 1396 کار خود را در فضای تبادل رمزارز ایران شروع کرده است. این پلتفرم در شروع کار خود «ریرو کوین» نام داشت اما پس از یک سال، این نام به تترلند کنونی تغییر پیدا کرد.
تترلند با توجه به آماری که از کاربران و چهار سال فعالیت خود منتشر کرده است، به خود عنوان «مرجع نرخ تتر در کشور ایران» را داده است. قابل توجه است که تترلند دارای آمار بازدید 23.7 میلیون است که آمار چشمگیری برای یک سایت اختصاصی رمزارز محسوب میشود.
وضعیت رمزارزها در ایران
این گزارش سالانه دید خوبی به فعالان، متخصصان و تریدرهایی میدهد که میخواهند اشراف بهتری نسبت به بازار رمزارزها داشته باشند. طبق این گزارش، تعداد صرافیهای در حال توسعه مشاهدهشده، سه برابر صرافیهایی است که هماکنون مشغول فعالیت هستند. واحد بازاریابی صرافی تترلند توانستهاند در تحقیقات خود در خصوص تعداد سکوی تبادل رمزارزی فعال، به عدد 39 (در تلگرام) و 337 (در وبسایت) برسند.
به تصویر زیر دقت کنید.
در سال 1400، هم در تعداد سکوهای تبادل رمزارزی فعال و هم در متوسط حجم روزانه مبادلات سکوهای تبادل رمزارز شاهد رشد هستیم. به نظر میرسد که ظرفیت تبادل رمزارز در ایران کماکان رو به رشد است و پتانسیل خوبی برای گستردهتر شدن این ظرفیت وجود دارد.
■ واحد بازاریابی تترلند چند دلیل مهم را برای رو آوردن هرچه بیشتر ایرانیان به رمزارزها ذکر کردهاند:
- جذابیت فضای رمزارزها برای سرمایهگذاری با رشد قیمت بیتکوین
- رشد قیمت آلتکوینها و میمکوینها
- دنیای متاورس
- افزایش کسب درآمد رمزارزی از طریق بازیهای بلاکچینی
- ظهور توکنهای غیرمثلی (NFT)
- قانونی شدن رمزارزها در بعضی از کشورها
- توسعه و زیرساخت و بهبود سرویس سکوهای تبادل رمزارز
- کوچ سرمایهگذاران از بورس
وضعیت تتر و سهم آن از بازار
طبق این آمار، 19.75 درصد از حجم کل معاملات سکوهای تبادل رمزارز به «تتر/تومان» اختصاص دارد. چنین آماری به خودی خود، به محبوبیت این رمزارز در جامعه ایران و البته جامعه جهانی اشاره میکند.
تغییرات سرویس تترلند در سال 1400
تترلند به عنوان مرجع نرخ تتر ایران، سرویس خود را با تغییر و تحولات بسیاری همراه کرده است تا بهینهترین سرویس را برای کاربران مورد نظر ارائه دهد. جالب توجه است که تیم تترلند توانستهاند فرآیند احراز هویت را برای افراد ناشنوا تسهیل کنند.
واحد بازاریابی تیم تترلند، سطح پایداری سرویسهای این صرافی را 99.86 درصد تخمین زده است که عددی شگفتانگیز محسوب میشود. تعداد بهروزرسانیهای تترلند در بستر سایت بیش از 120 عدد و در اپلیکیشن به بیش از 95 عدد میرسد. اپلکیشن تترلند که کاربران میتوانند همه فعالیتهای خود را در آن انجام دهند دارای 816044 عدد نصب است. از این تعداد، 237489 عدد را نصبهای فعال تشکیل میدهد.
ریبرندینگ و تغییر هویت بصری
از تصمیمات تازهای که برای صرافی تترلند گرفته شد، میتوان به ریبرندینگ آن اشاره داشت.
ریبرندینگ یک تصمیم پرریسک و البته دشوار برای واحدهای بازاریابی برند است؛ اما به نظر میرسد که تترلند و کاربران آن بهخوبی توانستهاند با این هویت بصری جدید خو بگیرند و فیدبکهای مثبتی هم در اینباره دریافت شده است. همانطور که میبینید، طبق جریان جدیدی که مدتهاست برندها پیش گرفتهاند، تترلند نیز به سمت سادهتر شدن و مینیمالیسم حرکت کرده است.
بازدید سالانه از تترلند > بازدید سالانه از برج ایفل!
تترلند نسبت به سال 1399 رشد فوقالعاده 5.3 برابری را تجربه کرده است. مجموع بازدید افراد از تترلند در سال 1400، چیزی حدود 23.7 میلیون برآورد شده که این عدد به ما نشان میدهد که تترلند در فعالیتهای جذب کاربر خود موفق عمل کرده است؛ البته که رشد سنگین بازار رمزارزها نقش بسیار مهمی در بروز این رشد داشته است.
سن کاربران تترلند: حاکمیت دههشصتیها!
میانگین سنی کاربران تترلند 34.5 سال است. به طور کلی به نظر میرسد بازار رمزارزها برای دههشصتیهای ایران، حوزه پرطرفدارتری نسبت به دیگر گروههای سنی محسوب میشود.
نکته: 83 درصد از کاربران تترلند را آقایان و 17 درصد از آنها را خانمها تشکیل میدهند. دلایل چنین اختلاف بزرگی در این گزارش بررسی نشده است اما به صورت کلی، این موضوع میتواند موضوع جالبی در مبحث رمزارزها باشد.
بستر محبوب کاربران برای معاملات
طبق اعلام تترلند، بستر «اپلیکیشن» بیشترین استفاده را برای انجام معاملات میان کاربران دارد. بعد از اپلیکیشن، «موبایل وب» و سپس «دسکتاپ» قرار میگیرند.
بررسی جغرافیایی کاربران تترلند
همانطور که انتظار میرود، عمده کاربران تترلند از استان تهران هستند.
با اینکه کاربران تترلند در همهجای ایران پراکنده شدهاند اما «سیستان و بلوچستان»، «ایلام»، «کهکیلویه و بویراحمد» و «گلستان» کمترین تعداد کاربر را در این صرافی دارند. از دلایل چنین امری میتوان به کمبود آموزش و عدم آشنایی، عدم اطمینان کافی به این نوع از پول و البته کمبود سرمایه افراد در این استانها اشاره کرد.
اطلاعات جالبتری هم در این گزارش سالانه درباره وضعیت جغرافیایی کاربران تترلند وجود دارد. مثلا جالب است که بدانید 5.6 درصد از کاربران تترلند را هموطنان خارج از کشور شکل میدهند. 1.1 درصد از کاربران نیز غیرایرانیانی هستند که تابعیتی ایرانی دارند.
رشد تراکنشها
تترلند به عنوان یک صرافی ارز دیجیتال در سال 1400 رشد صعودی جالب توجهی داشته است. به طور میانگین، هر کاربر فعال تترلند در سال 1400، چیزی حدود 10.3 تراکنش انجام داده است.
تترلند در هر سال با رشدی منطقی مواجه بوده است اما از شروع سال 1400، رشد صعودی و اصلی این صرافی را شاهدیم. جالب توجه است که تترلند بیشترین تعداد و بیشترین حجم تراکنش را در آبان ماه سال 1400 تجربه کرده است.
روزها و ساعات شلوغ تترلند کدامند؟
بررسی واحد بازاریابی تیم تترلند از روزهای هفته هم در خصوص فروش رمزارز تتر بوده است و هم در خصوص خرید آن.
اینطور که به نظر میرسد شلوغترین روز خرید تتر پنجشنبهها و شلوغترین روز فروش آن، چهارشنبههاست. این بررسی درباره ساعت تراکنشها هم صورت گرفته است.
دانستن چنین اطلاعاتی بسیاری از راههای تعامل با کاربر را تحت تاثیر قرار میدهد. برای مثال، طبق این آمار تترلند میداند که اگر قرار است پوش نوتیفیکشنی برای کاربران خود بفرستد، بهتر است آن را در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه و در ساعات 10 الی 14 انجام دهد، چرا که طبق الگوی رفتار کاربر، احتمال انجام تراکنش از سمت او در این ساعات و روزها بیشتر است.
محبوبترین مقصدهای واریز تومان
از آنجا که معاملات تتر/تومان به یکی از بخشهای پرطرفدار جهان تبادل رمزارزها تبدیل شده است، داشتن بستری برای واریز و تبادل این معاملات برای افراد امری ضروری است. طبق بررسیهای تترلند، بانکها نقش مهمی در این زمینه دارند.
در میان بانکهایی که خدمات مرتبط به این معاملات را به کاربران میدهند، بانک ملت با 24.2 درصد، بانک ملی با 15.3 درصد و بانک آینده با 12 درصد به عنوان محبوبترین مقاصد واریز در صدر هستند. البته یکی دیگر از تسهیلات سرویس تترلند، کیف پول آن است که اصطکاک فرآیند واریز را تا حد قابل توجهی کاهش داده است.
پشتیبانی، عامل رشد پشت سنگرها
در این گزارش میتوان آمار و ارقامی هم درباره واحد پشتیبانی تترلند مشاهده کرد. طبق آمار بهدستآمده، 93.1 درصد از پیامهای ارسالی به پشتیانی در کمتر از 1 دقیقه پاسخ دریافت میکنند و این مسئله، نمیتواند در رشد یک کسبوکار بیتاثیر باشد. به طور کلی میتوان گفت در حالی که تیم بازاریابی و فروش در خط مقدم کسبوکار سعی در رشد دادن آن دارند، تیم پشتیبانی در پشت سنگرها به این رشد کمک میکند.
همانطور که میبینید، طبق اطلاعاتی که خود صرافی منتشر کرده است، میزان رضایت کاربران از واحد پشتیبانی تترلند در وضعیت خوبی به سر میبرد.
اگر از فعالان حوزه رمزارز هستید، به شما پیشنهاد میدهیم که این گزارش را به صورت کامل مطالعه کنید. بخشهای جذاب دیگری هستند که میتوانند اطلاعات زیادی را از بازار رمزارز ایران به شما بدهند. گزارش کامل تترلند را میتوانید از اینجا بخوانید.