پزشکیان در اولین جلسه شورای عالی فضای مجازی خواستار برخورد با فروش فیلترشکن شد
مسعود پزشکیان، رئیس جمهور منتخب ایران در اولین جلسه شورای عالی فضای مجازی خواستار برخورد جدی با فروش فیلترشکن شد. این درحالی است که بسیاری از مردم امید بسیاری داشتند که رئیس جمهور در این جلسه در رابطه با موضوع فیلترینگ و تلاشهای دولت جدید برای کاهش آن صحبت کند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، اولین جلسه شورایعالی فضای مجازی در دولت چهاردهم، عصر سه شنبه به ریاست مسعود پزشکیان برگزار شد. در ابتدای جلسه دبیرشورای عالی فضای مجازی،سید محمد آقامیری گزارش کاملی از ابعاد، روندها و فرصتهای حوزه فضای مجازی ارائه و مصوبات مهم و در دست اقدام مرکز ملی فضای مجازی را ارائه کرد.
نکتهای که درباره این جلسه توجهات بسیاری را به خود جلب کرد این بود که با توجه به اینکه برداشته شدن فیلترینگ یک مطالبه ملی و از وعدههای پزشکیان بود، بسیاری از فعالان حوزه فناوری و مردم امیدواری بسیاری داشتند که در اولین جلسه این شورا موضوع فیلترینگ مطرح شده و مورد بحث قرار بگیرد؛ موضوعی که پزشکیان نه تنها به آن نپرداخت بلکه خواستار برخورد جدی با فروشندگان فیلترشکن شد.
پزشکیان در این جلسه با بیان اینکه برخی با فیلترشکنفروشی پولهای میلیاردی کسب میکنند که این برای کشورمان خوب نیست، دستور داد تا این مسئله به شکل دقیق و جدی مورد رسیدگی قرار بگیرد و تصمیم مقتضی در این مورد و زمینههای رواج چنین کسبوکاری اتخاذ شود.
او در بخشی دیگر از این جلسه با بیان اینکه دولت چهاردهم به دنبال اجرای قانون است و حتما قانون را اجرا خواهد کرد، گفت: «باید از ظرفیت فضای مجازی به صورت حداکثری استفاده کنیم و در این راستا، استفاده از توان و نیروی انسانی داخلی، بسیار مهم است.»
پزشکیان در بخشی دیگر از این جلسه گفت: «برای اینکه بتوانیم در حوزه اجرا، موضوعات را درست عملیاتی کنیم، حتما باید بدانیم که در حال حاضر وضعیت موجود ما در حوزه فضای مجازی چیست و سپس سراغ تدوین برنامه و اجرای آن برویم؛ از این رو مرکز ملی فضای مجازی باید گزارشی از وضع موجود و اولویتهای اجرایی را براساس منابع موجود و با همکاری دستگاهها و سازمانها مرتبط تهیه و به صحن شورایعالی فضای مجازی ارائه کند.
رئیس جمهور تاکید کرد: «حفظ نیروی انسانی یکی از موضوعات بسیار مهم کشور است و باید برای حفظ منابع انسانی متخصص و توانمند داخلی که بتواند در رفع مشکلات کشور در حوزه فضای مجازی به ما کمک کند، هزینههای لازم را صرف کنیم؛ چرا باید نیروی انسانی ما را در شرکتهای مهم بینالمللی با حقوقهای آنچنانی به کار بگیرند، اما ما نتوانیم از نیروی انسانی دغدغهمند و با سواد خودمان در داخل کشور استفاده کنیم. حتما باید دغدغههای نیروهای انسانی کشورمان را در زمینههای مختلف از جمله تسهیل تردد به کشور، مرتفع کنیم و آنها را در کنار نیروهای توانمند داخلی، در مجموعههای تخصصی کشور به کار بگیریم و کار را به این عزیزان بسپاریم.»
رئیس شورایعالی فضای مجازی همچنین گفت: چرا باید نیروی انسانی نخبه ما را کشورهای دیگر جذب کنند و پروژههای مهم را به این عزیزان بسپارند، اما ما نتوانیم از دانش این هموطنان استفاده کنیم. باید از کسانی که نخبه هستند و استعداد دارند، حمایت کنیم. در پرداختیها به این افراد هم رعایت عدالت در پرداخت حقوق منصفانه و متناسب با توانمندیهای آنان است تا در کشور بمانند و برای حل مشکلات کمک کنند.