دانا پرداز
اخبار گزارش‌ها
در پنل نیازهای صنایع در زمینه مارتک در رویداد تکراسا اینسایت مطرح شد:

مارتک‌ها در بازاریابی ضعف دارند؛ لزوم توسعه ابزارهای مارتک در زمینه بازاریابی آفلاین

الهه صالحی الهه صالحی
17 آبان 1403
زمان مطالعه: 5 دقیقه
مارتک‌ها در بازاریابی ضعف دارند؛ لزوم توسعه ابزارهای مارتک در زمینه بازاریابی آفلاین

پنل ترندها و نیازهای مدیران بازاریابی در صنایع مختلف در رویداد رونمایی از گزارش تکراسا از بازار مارتک ایران برگزار شد. در این پنل رضوان مقیمی، مدیر ارتباطات و بازاریابی هایپراستار؛ محمودرضا چمنی، مدیر بازاریابی گروه برندهای درسا؛ محمد احمدی‌آذر، رئیس اداره بازاریابی دیجیتال و تحلیل داده بانک تجارت؛ علیرضا برزآبادی، مدیر ارشد بازاریابی نوبیتکس به عنوان پنلیست و هادی مرادی به عنوان مدیر پنل به بحث و تحلیل در رابطه با نیازهای مدیران بازاریابی در صنایع مختلف پرداختند.

محمد احمدی‌آذر، رئیس اداره بازاریابی دیجیتال و تحلیل داده بانک تجارت، درباره نیازهای رفع‌نشده در مارتک نیز در این پنل گفت: «به نظر من افرادی که در مارتک فعالیت می‌کنند، بسیار فنی هستند و توسعه محصول خود را بر اساس نیاز بازار و شرایط کشور ما انجام نمی‌دهند.»

اغلب فعالان مارتک به نیاز کسب‌وکار توجهی ندارند

رضوان مقیمی، مدیر ارتباطات و بازاریابی هایپراستار نیز درباره یکپارچه‌سازی ابزارهای مارتک گفت: «با توسعه باشگاه مشتریان توانستیم کمپین‌های خود را بهتر طراحی کنیم، رفتار مخاطب را بهتر تحلیل کرده و بر اساس آن راهکارهای مناسب را پیاده کردیم. یکپارچه‌سازی ابزارهای مارتک، معضل اصلی ما در صنعت بازاریابی است. در حال حاضر، ابزار‌های مارتک نیازمند یکپارچه‌سازی است.»

مقیمی ادامه داد: «ما با جامعه بزرگی از مخاطبان و مصرف‌کنندگان سروکار داریم و داده‌های بسیار بزرگی از جمله اطلاعات مرتبط با خرید روزانه و عادات خرید و رفتار مشتری‌ها را در اختیار داریم. این اطلاعات به ما کمک می‌کند که بر اساس آن بتوانیم با مشتریان ارتباط بگیریم و پیام‌های درست را را در قالب کمپین‌های مختلف انتقال دهیم؛ اما همچنان نیاز داریم تا برای پیش‌بینی رفتار، راهکاری پیدا کرده و درباره رفتارها و ترجیحات کاربران به صورت مداوم که به گونه‌ای تبدیل به یک ابزار شود، اطلاعات داشته باشیم.»

او در بخش دیگری از این پنل با تأکید بر لزوم توجه به تخصص در جذب نیروی انسانی مارتک گفت: «متأسفانه اغلب فعالان حوزه مارتک به نیاز کسب‌وکار و درک آن توجهی ندارند و گویی صرفا یک تیم فنی یک سرویس را توسعه داده یا یک بنچمارک از یک ابزار خارجی انجام داده. مارتک‌ها از ضعف در شناسایی نیاز کسب‌وکار ایرانی رنج می‌برد. همچنین مارتک‌ها در مارکتینگ و معرفی و پرزنت خود و امکانات محصولاتشان ضعف دارند.»

ظهور ترندهای جدید در صنعت مالی

علیرضا برزآبادی، مدیر ارشد بازاریابی نوبیتکس، در ابتدای این پنل اشاره کرد: «در شش ماهه اخیر، همستر در صدر کلمات کلیدی جست‌وجوشده در موتورهای جست‌وجو قرار داشته و حتی انتخابات ریاست‌جمهوری ایران نیز نتوانسته این روند را متوقف کند. این پویایی نشان‌‌دهنده اهمیت بازاریابی و توجه به نیاز‌های کاربران در صنعت رمزارز است.»

برزآبادی اعتماد و اطمینان از پایداری سرویس را نیز از دغدغه‌های کسب‌وکارها نسبت به ابزارهای بازاریابی عنوان کرد و سپس ابزارهایی مانند سوشال لیسنینگ‌ها را نابالغ و دارای امکاناتی ابتدایی دانست و عدم توانایی این دست ابزارها در پیش‌بینی آینده و ترندها و صرفا تمرکزشان روی رصد آنچه که در وب رخ می‌دهد را از نقاط ضعفشان عنوان کرد.

برزآبادی در بخش دیگری از این پنل تاکید کرد که ترندهای زیادی در صنعت مالی در حال ایجاد هستند و اینکه «صورت مساله امروز مشتری چیست؟» برای ما یک دغدغه است.
او با تأکید بر عدم‌وجود اعتماد در استفاده از ابزارهای سئو ایرانی گفت: «ما تاکنون ریسک استفاده از ابزارهای داخلی برای سئو را نپذیرفته‌ایم و همچنان استفاده از ابزارهای خارجی را ترجیح می‌دهیم. ریسک استفاده از ابزارهای داخلی فقط بحث اعتماد و امنیت داده‌ها نیست؛ Switching cost نیز مطرح است و مارتک‌ها باید بتوانند خیال کسب‌وکارها را از ابزار خود راحت کنند.»

مارتک و آینده صنعت فشن

محمودرضا چمنی، مدیر ارشد بازاریابی گروه برندهای درسا نیز در این پنل گفت: «در بسیاری از صنایع مصرف کننده می‌داند چه می‌خواهد. در صنعت فشن در جهان، نیاز وجود ندارد و باید نیازسازی برای آن انجام شود؛ اما در ایران شرایط اندکی متفاوت است، چرا که حتی مشتریان نیز فهمی ندارند و وقتی حرف از تکنولوژی مارکتینگ می‌شود چند پله از وضعیت فعلی دنیا عقب‌تر هستیم.»

چمنی با اشاره به تأثیرگذاری محل جغرافیایی کاربران در حوزه مد و فشن گفت: «منطقه و جغرافیای کاربر در راه‌اندازی کمپین‌های فشن بسیار اهمیت دارد. در واقع، بدون استفاده از ابزارهای مارتک، بخش‌بندی مشتریان بر اساس مناطق جغرافیایی و اجرای کمپین‌هایی متناسب با محل زندگی کاربران امکان‌پذیر نیست.»

چمنی درباره نیازهای کسب‌وکارهای حوزه سبک زندگی و فشن گفت این کسب‌وکارها به ابزارهایی که ترندها و نیازهای آینده مصر‌ف‌کنندگان را پیش‌بینی کند نیاز دارد، تا ابزارهایی که صرفا وضعیت فعلی را به مارکتر نشان می‌دهد.

او در خصوص آینده تکنولوژی‌های بازاریابی گفت: «مشتریان در آینده احتمالاً زمان کمتری برای خرید اختصاص می‌دهند که ابزارهای مارتک‌ در این مسیر می‌توانند به کسب‌وکارها کمک کنند.» وی همچنین کانال‌های پرفورمنسب مارکتینگ را امروز اشباع‌شده و اهمیت فعالیت‌های ارتباطی را بیش از پیش دانست و افزود که شخصی‌سازی ترند امروز مارکتینگ است که این مهم با مارتک‌ها رقم می‌خورد.

اغلب مارتک‌های ایرانی در حوزه بازاریابی دیجیتال هستند

هادی مرادی گرداننده پنل نیز در انتها به این موضوع اشاره کرد که یکی دیگر از نیازهای کسب‌وکارها در زمینه مارتک‌، توسعه ابزارهایی در حوزه بازاریابی آفلاین است. او گفت اغلب ابزارهای بازاریابی در ایران در زمینه بازاریابی دیجیتال است، از ابزارهای سوشال لیسنینگ و سوشال مدیا گرفته تا ادتک‌ها و ابزارهای حوزه تحلیل داده کاربر؛ این در حالی‌ست که ابزارهای حوزه تبلیغات آفلاین مانند تبلیغات محیطی و تلویزیونی ابزارهای تحلیلی و رصد رفتار مخاطب بسیار محدود، انگشت‌شمار و مبتدی هستند.

پاکت
به اشتراک بگذارید:
الهه صالحی
الهه صالحی
روزنامه‌نگاری خوانده‌م و عاشق رسانه‌م؛ دی‌ام برد برای من فرصت جدیدی بود که بیشتر از دنیای جذاب مارکتینگ بدونم.
نظرات

در حال بارگیری کپچا...