دانا پرداز
اخبار
الزامات جدید قانون حجاب برای صنعت تبلیغات

ممنوعیت طراحی و تبلیغ اسباب‌بازی‌ها، مجسمه‌ها و لباس‌های مروج بی‌عفتی

یاسمن منفرد یاسمن منفرد
12 آذر 1403
زمان مطالعه: 3 دقیقه
ممنوعیت طراحی و تبلیغ اسباب‌بازی‌ها، مجسمه‌ها و لباس‌های مروج بی‌عفتی

مطابق قانون حجاب، وزارت صمت موظف است تا بر رعایت عفاف و حجاب در تبلیغات کالاها و محصولات دارویی و آرایشی نظارت کند. طراحی و تبلیغ محصولات مرتبط با بی‌حجابی جرم است و متخلفان با جریمه‌های نقدی، ضبط اموال، ممنوعیت خروج از کشور و محدودیت در فعالیت‌های مجازی مواجه خواهند شد.

به گزارش دی‌ام برد، لایحه حجاب پس از رفت و برگشت‌های متعدد میان مجلس و شورای نگهبان در ۷۴ ماده و مجموعاً در ۵ فصل تنظیم و به قانون تبدیل شد. مطابق ماده ۲۱ این قانون وزارت صمت موظف است تا بر رعایت شاخص‌های عفاف و حجاب در تبلیغات تجاری کالا و محصولات دارویی و آرایشی و بهداشتی و عدم استفاده از تصویرهای مغایر فرهنگ عفاف و حجاب در آنها، نظارت کند.

همچنین وزارت اقتصادی و دارایی موظف است تا از واردات لباس ممنوعه و مجسمه، عروسک، پیکره (مانکن) و تابلو و سایر محصولات مروج برهنگی، بی‌عفتی، کشف حجاب و بدپوششی نظیر نقاشی، فرش، کتاب و مجله جلوگیری کند.

مطابق ماده ۱۷ این قانون حداقل ده درصد (۱۰٪) از تابلوهای تبلیغاتی فرهنگی متعلق به شهرداری یا دهیاری به امر ترویج سبک زندگی اسلامی خانواده محور و تعهد زوجین به یکدیگر و فرهنگ عفاف و حجاب تخصیص خواهد یافت. همچنین طبق ماده ۲۲، حداقل بیست درصد (٪۲۰) از تابلوها و فضاهای تبلیغاتی و هنری در اختیار وزارتخانه سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای، فرودگاه‌ها، ایستگاه‌های راه آهن و پایانه های مسافربری جهت ترویج «سبک زندگی اسلامی خانواده محور» و فرهنگ عفاف و حجاب با همکاری سازمان تبلیغات اسلامی اختصاص خواهد یافت.

مجازات و جریمه‌ها:

طبق ماده ۴۴ طراحی یا تبلیغ، لباس، پیکره (مانکن)، اسباب‌بازی، مجسمه، عروسک، تابلو، نماد یا تصویر مروج برهنگی، بی‌عفتی، کشف حجاب و بدپوششی جرم است.

میزان جریمه ارتکاب جرم در مرتبه اول:

  • ضبط ابزار ارتکاب جرم،
  • جریمه نقدی درجه چهار (۳۳۰ میلیون تومان) یا دوبرابر درآمد خالص حاصل از ارتکاب جرم (هر کدام که بیشتر باشد)
  • ممنوعیت خروج از کشور تا دو سال (به تشخیص قاضی)
  • ممنوعیت فعالیت عمومی در فضای مجازی تا دو سال

 فرد در مراتب بعدی به حداکثر جزای نقدی درجه سه (۵۰۰ میلیون تومان) یا سه برابر درآمد خالص حاصل از ارتکاب جرم (هر کدام بیشتر باشد)، ممنوعیت خروج از کشور از شش ماه تا دو سال (به تشخیص قاضی) و ممنوعیت فعالیت عمومی در فضای مجازی از شش ماه تا دو سال محکوم می‌شود.

لباس، اسباب‌بازی، مجسمه عروسک پیکره (مانکن) یا تابلو موضوع این ماده کالای ممنوعه محسوب می‌شود و طبق قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز با آن برخورد می‌شود.

پاکت
به اشتراک بگذارید:
یاسمن منفرد
یاسمن منفرد
فارغ‌التحصیل اقتصاد هستم و مدتیه که به خبرنگاری مشغولم. دی‌ام برد به من فرصت خوبی داد تا دنیای مارکتینگ رو تجربه کنم.
نظرات

در حال بارگیری کپچا...