اسپانسرهای جام ملتهای آسیا از چه کشورهایی هستند؟ تاختوتاز عربستانیها
فهرست مطلب
هجدمین دوره جام ملتهای آسیا ۲۰۲۳ (AFC Asian Cup) به میزبانی قطر درحال پایان است. این تورنومنت را میتوان بزرگترین تورنمنت فوتبالی آسیا نامید؛ جایی که چشمان علاقهمندان به فوتبال از ۲۴ کشور به تیمملی کشورشان در قطر دوخته میشود. در کنار تمامی هیجان و شوقی که در این تورنمنت فوتبالی جریان دارد، همانند هر تورنمنت دیگری، جام ملتهای آسیا ۲۰۲۳ نیز اسپانسرها و پارنترهایی دارد که به همکاری با AFC میپردازند. در این گزارش حامیان مالی جام ملتهای آسیا ۲۰۲۳ را بررسی میکنیم.
اسپانسرشیپ در جام ملتهای آسیا ۲۰۲۳ اهمیت بسیاری دارد، زیرا این رویداد ورزشی فرصت مناسبی برای برندهاییست که متمرکز روی بازار آسیا هستند و میخواهند با ارتباط برقرار کردن با مردم این ملل، برند خود را تقویت کنند. حضور در این تورنومنت به شرکتها فرصت میدهد تا آگاهی از برند خود را افزایش داده و بازارهای جدید را در کشورهای دیگر جذب یا تثبیت کنند. این اسپانسرشیپ نه تنها افزایش صدای برند را به دنبال دارد، بلکه در جذب مشتریان و افزایش فروش نیز نقش خواهد داشت.
با نگاهی به ۱۱ عنوانی که در مقام اسپانسر یا پارتنر در کنار AFC در جام ملتهای آسیا قرار گرفتهاند، که در قطر درحال برگزاری است، دو نکته بسیار پررنگ است، نبود هیچ برند ایرانی و از دست دادن این فرصت بینالمللی (که البته پارامترهای زیادی در آن نقش دارند) و حضور پررنگ عربستان.
ژاپن با ۳ نماینده و عربستان با ۲ نماینده بیشترین سهم را از اسپانسرهای این جام دارند.
حامیان مالی و پارتنرهای AFC در جام ملتهای آسیا ۲۰۲۳ عبارت هستند از:
- Qatar Airways: شرکت هواپیمایی قطر (این مجموعه قراداد اسپانسرشیپ AFC را تا سال ۲۰۲۹ امضا کرده است.)
- Neom: پروژه ابرشهر نئوم عربستان
- Visit Saudi: کمپین گردشگری کشور عربستان
- Credit Season: شرکت مالی ژاپنی
- Konami: شرکت تولیدکننده اسباببازی و بازیهای ویدیویی ژاپنی
- KDDI: شرکت مخابرات ژاپنی
- Yili: شرکت تولیدکننده محصولات لبنی چینی
- Kelme: شرکت تولیدکننده لوازم ورزشی از اسپانیا (توپ رسمی جام ملتهای آسیا را این شرکت تامین میکند.)
- Continental: یکی از بزرگان صنعت خودرورسازی آلمان (بخش تایرسازی این مجموعه از ۲۰۱۵ اسپانسر AFC است و این قرارداد تا پایان ۲۰۲۳ تمدید شده بوده است.)
- Visa: شرکت خدمات مالی آمریکایی
- Pepperstone: کارگزاری استرالیایی
عربستانیهای میتازند
عربستان که میزبانی جام ملتهای آسیا ۲۰۲۷ را از آن خود کرده است، در جام ملتهای آسیا ۲۰۲۳ نیز حضور پررنگی دارد. توافقات قابل توجهی با شرکای دولتی عربستان سعودی به امضاء رسیده است. سال گذشته، ایافسی با سازمان گردشگری عربستان و کمپین “Visit” همکاری کرده و قراردادی به عنوان شریک تجاری با دومین شرکت دولتی عربستان به انجام رسانده است. این توافق درست چند ماه پس از اعطای میزبانی جام ملتهای آسیا سال ۲۰۲۷ به عربستان سعودی به امضاء رسیده است.
قرارداد با سازمان گردشگری عربستان تا آخرین ماه سال ۲۰۲۴ اعتبار دارد و شامل ترویج کمپین “ویزیت سعودی” و حمایت از مسابقات مختلف اعم از جام ملتهای زیر ۲۳ سال، جام ملتهای فوتسال ۲۰۲۴ تایلند، جام ملتهای زیر ۲۰ سال و زیر ۱۷ سال میشود. عربستان بسیار تلاش کرده بود که اسپانسر جام جهانی ۲۰۲۳ زنان در استرالیا و نیوزلند نیز بشود که علیرغم این تلاشها، به دلیل مخالفت استرالیا این توافق صورت نگرفت.
علاوه بر این، سازمان گردشگری عربستان با پرداخت ۲۰ میلیون یورو به لالیگا و ۲۵ میلیون یورو به لیونل مسی، سفیران نامداری را نیز جذب کرده است. چندی پیش مسی در سفری به عربستان در ویدیوی تبلیغاتی کمپین «Visit Saudi» حضور پیدا کرده بود.
پروژه ۵۰۰ میلیارد دلاری شهر “Neom” یا ابرشهر عربستان نیز به عنوان یکی از حامیان مالی AFC شناخته شده است. AFC در سال ۲۰۲۱ قراردادی سه ساله را برای ترویج این پروژه با عربستان به امضاء رسانده است که حقوق اسپانسرینگ تمام رقابتهای فوتبال آسیا در این دوره را شامل میشود.
حضور پررنگ عربستانیها در دنیای فوتبال و تغییرات بنیادینی که بهدنبال آن هستند، همه نشان از آن دارد که عربستان در سودای خلق برندی جدید برای خود است.